"Στενεύουν τα όρια για την Ελλάδα - Τον Μάρτιο απειλείται με πτώχευση"

«Στενεύουν τα όρια για την Ελλάδα, καθώς τον Μάρτιο απειλείται με πτώχευση», αναφέρουν στην εφημερίδα Handelsblatt, στελέχη του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι σημείωσαν, παράλληλα, ότι το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα είναι ακόμη ανοιχτό, «αλλά όχι με κάθε κόστος».

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της.......
Κοινοβουλευτικής
ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Michael Meister, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προχωρήσουμε σε λύση πέρα από όσα έχουν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί», ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών του κόμματος, Klaus-Peter Flosbach, προειδοποίησε ότι «αν η Ελλάδα δεν δεσμευτεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, θα είμαστε απρόθυμοι να τη βοηθήσουμε». «Οι αλλαγές απαιτείται να γίνουν επειγόντως για την αντιμετώπιση της κρίσης», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σε πιο αυστηρούς τόνους, ο εκπρόσωπος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατικών, Frank Schaeffler, ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα ότι «η διάσωση της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ είναι αδύνατη», ενώ προειδοποίησε για μετάδοση της κρίσης χρέους σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, «χωρίς ένα ‘γενναίο’ κούρεμα του ελληνικού χρέους».

www.bankingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα