''στοχος μας να βγουμε απο την κριση χωρις να γινουμε αργεντινη''...

19:08 24/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση στοχεύει στην εξάντληση της τετραετίας, τόνισε σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας ...
σε όσους υποστηρίζουν πως η νέα κυβέρνηση, που προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, δείχνει ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο για εθνικές εκλογές.

«Προσωπικά, αυτά δεν θέλω ούτε να τα ακούω. Δηλαδή χρεοκοπημένη χώρα που έχει κάνει ήδη τέσσερις εκλογές
σε δύο χρόνια να θέλει και πέμπτη εκλογική αναμέτρηση. Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση. Νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει για εσωτερική κατανάλωση. Δεν νομίζω ότι θέλει εκλογές τώρα. Δοκιμάστηκε, βρήκε την οροφή του, το ταβάνι του, όπως είπε και ο κ. Λαφαζάνης. Νομίζω ότι το λέει για εσωκομματικούς λόγους. Η χώρα πρέπει να βγει από αυτή την περιπέτεια. Αν δεν βγει από αυτή την περιπέτεια εκατό εκλογές να γίνουν δεν πρόκειται κανείς να έρθει και να δώσει λεφτά. Είναι εύκολο να λέμε εύκολα λόγια», είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στον Real FM, είπε πως «κάποιοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ ζούνε μεταξύ του 1946 και του 1966. Εμείς βρισκόμαστε στο 2014».

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, ξεκαθάρισε, έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: «Να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια χωρίς να γίνουμε Αργεντινή, η οποία την τελευταία εβδομάδα έχει χρεοκοπήσει έξι φορές, αν και συμφώνησε με τους πιστωτές της».

Όσον αφορά στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και του αιγιαλού, η κυρία Βούλτεψη τόνισε πως «τα προαπαιτούμενα, είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν», καθώς με την εκπλήρωση των 12 προαπαιτουμένων θα ξεκλειδώσουν και οι δύο υποδόσεις των 2 δισ. ευρώ.

«Συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας έναντι των θεσμικών μας εταίρων οι οποίοι είναι και οι δανειστές μας και οι οποίοι χρηματοδοτούν τη χώρα αυτή τη στιγμή. Επομένως, η στόχευση δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσον αφορά στη ΔΕΗ δεν αλλάζει κάτι. Όσον αφορά στον αιγιαλό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του έχει παγώσει το θέμα, ώστε να υπάρξει ανοικτή συζήτηση για τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά δε με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και το μαγείρεμα των στοιχείων, αλλά και την άποψη ότι η Δικαιοσύνη δεν δείχνει ζήλο για τη διερεύνησή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη είναι τώρα ο απόλυτος κριτής και απορούμε γιατί ο κ. Παπανδρέου αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει σε ένα δημοσίευμα το οποίο ουσιαστικά αφορούσε καταγγελία για καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη και να υβρίσει την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ο γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο Κώστας Καραμανλής τα πέντε χρόνια που ήταν στην εξουσία είχε να πληρώνει κατά μέσο όρο 10-12 δισ. εκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια, χρέη δηλαδή που είχαν δημιουργήσει οι προ του Κώστα Καραμανλή κυβερνήσεις. Απορώ, δηλαδή, πώς ο κ. Παπανδρέου κάθε φορά -και αυτή ήταν και η επίσημη αντίδραση του κόμματος- επανέρχεται σε ένα θέμα λέγοντας ότι βρήκε βουλιαγμένη οικονομία, ενώ ήξερε ότι τα χρέη υπήρχαν πριν το 2004. Και γιατί επανέρχεται με αφορμή ένα δημοσίευμα το οποίο δεν είχε καμία αναφορά, δεν τον έθιγε σε κάτι».
Keywords
Τυχαία Θέματα