Ψηφιστηκε το χωροταξικο νομοσχεδιο εν μεσω εντασεων και καταγγελιων...

18:06 24/6/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ...
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση-Βιώσιμη Ανάπτυξη» από τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και πλέον αύριο αναμένεται...
να τεθεί για συζήτηση και ψήφιση από τους βουλευτές που μετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα. Με τον τρόπο αυτό – και με κατεπείγουσες διαδικασίες - θα ολοκληρωθεί ένα από τα έξι προαπαιτούμενα
για την εκταμίευση της δόσης του δανείου. Να σημειωθεί ότι υπερ του νομοσχεδίου τάσσονται μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξπρές με τις οποίες συζητείται το σχέδιο νόμου αποτέλεσαν και την αφορμή για μια ακόμα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία μονοπώλησε την συζήτηση στην Επιτροπή.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο και την κυβέρνηση για «αίσχη και αθλιότητες της κυβέρνησης».

Μίλησε για «κατάργηση» της Δημοκρατίας και «ακύρωση» της Βουλής και αναρωτήθηκε «Η τρόικα θα καθορίσει τη λειτουργία της Βουλής; Και αν έχετε τέτοιες απαράδεκτες δεσμεύσεις, γιατί δεν το εισάγατε νωρίτερα; Γιατί δεν κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή να συζητηθεί εν Ολομελεία;».

«Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπουλάτε την χώρα, να ακυρώνετε τη Δημοκρατία, να κάνετε συνεχή πρωτοφανή πραξικοπήματα, δεν μπορείτε να μετατρέπετε την χώρα σε αποικία», συνέχισε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην συνηγορήσουν σε αυτό ενώ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένες διαδικασίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Η οξύτητα των χαρακτηρισμών προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργου Βλάχου που του απάντησε: «Τα εκτρώματα και αυτούς του χαρακτηρισμούς κρατήστε τους για τον δικό σας πολιτικό φορέα» ενώ και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας σχολίασε λέγοντας «Και 100 ημέρες να είχατε στην διάθεσή σας πάλι θα εξαντλούσατε τον χρόνο σε καταγγελίες, απόρριψη, μηδενισμό και συνωμοσιολογία».

Πάντως, για προσβολή του κοινοβουλίου μίλησε και η κυρία Νίκη Φούντα εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ενώ απαράδεκτο χαρακτήρισε και ο κ. Σπύρος Χαλαβατζής (ΚΚΕ) το γεγονός ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην είστε αφοριστικοί και καταγγελτικοί για κάτι που είναι χρήσιμο και σημαντικό» και ζήτησε από την αντιπολίτευση να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις για την βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου απέσυρε τα δύο κεφάλαια του νομοσχεδίου (για την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την ιδιωτική πολεοδόμηση κ.α.) που δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα