Στο ευρωπαικο δικαστηριο θελει να προσφυγει ο μπερλουσκονι...

19:53 19/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκέφτεται να προσφύγει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το συνήγορό του, Νικολό Γκεντίνι...

Ο λόγος; Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τα επόμενα δύο χρόνια, έπειτα από την οριστική καταδίκη του για την υπόθεση Mediaset, που τον εμποδίζει από το να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.
«Με πικρία, σκοπεύουμε να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου η οποία στερεί από τον πελάτη μας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και ελπίζουμε
σε μια άμεση, ευνοϊκή απόφαση », είπε χαρακτηριστικά ο Γκεντίνι.
Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου είχε δηλώσει για μία ακόμα φορά, ότι επιθυμούν την καταστροφή του, πολιτική και προσωπική, προειδοποιώντας ότι δε θα το επιτρέψει.
Τότε ήλπιζε στην προσφυγή του στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, ωστόσο, πλέον η απόφαση οδηγεί στην κατάρρευση των πολιτικών πλάνων του.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες η βουλευτής και πιστή του πρώην Καβαλιέρε, Ντανιέλα Σαντανκέ, είχε επιδιώξει να συλλέξει υπογραφές πολιτών που ζητούσαν να επιτραπεί στον Μπερλουσκόνι η υποψηφιότητά του.
Τώρα, όμως, βλέπει με θετική ματιά την υποψηφιότητα μίας εκ των δύο θυγατέρων του: Μπάρμπαρα ή Μαρίνα. «Είναι καλή ιδέα. Είναι σωστό να υπάρχει έστω ένα μέλος της οικογένειας Μπερλουσκόνι στη λίστα», δήλωσε η Σαντανκέ.
Την ίδια ώρα, η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, επισήμανε πως η απόφαση για την υποψηφιότητα της Μαρία ή της Μπάρμπαρα, θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες.
Παράλληλα, τον ερχόμενο μήνα το δικαστήριο του Μιλάνου θα κληθεί να αποφασίσει αν ο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει τους εννέα μήνες ποινής που του έχει επιβληθεί για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων με φυλάκιση, κατ' οίκον περιορισμό ή κοινωφελή εργασία.
Η Τζελμίνι, σχετικά με την επικείμενη απόφαση τόνισε πως παρότι η κοινωνική προσφορά μπορεί να κάνει πολλούς να χαμογελούν, όμως καθιστά δυνατή την παραμονή του επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια στην πολιτική σκηνή με κάποιον τρόπο.
Πηγλη : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα