Tι λεει ο ομιλος λατση για την eurobank

19:22 19/3/2014 - Πηγή: Fimotro
ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ DEAL ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Οι ισχυρισμοί ότι η οικογένεια Λάτση εγκατέλειψε την Eurobank και ότι την «φόρτωσε» στον ελληνικό λαό μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί, τονίζει ο... όμιλος Λάτση σε σχετική του ανακοίνωση. Όπως αναφέρει, εάν υπάρχουν κάποιοι που έβλαψαν τους Έλληνες φορολογούμενους, αυτοί είναι όσοι εμπόδισαν τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank.

Στην
ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο όμιλος Λάτση έχει επενδύσει πλέον των 2,5 δισ. ε υρώ σε μετρητά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ με το PSI η Eurobank υπέστη συνολικές ζημίες 6 δισ. ευρώ, με αποτέλεμσα η οικογένεια Λάτση να απωλέσει το σύνολο της επένδυσης των 2,5 δισ. ευρώ στην Eurobank. "Κανένας άλλος ιδιώτης, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είχε τέτοιου ύψους οικονομική συμμετοχή στη διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι ενώ η οικογένεια Λάτση είχει αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής για ανταλλαγή μετοχών και αφού είχε γίνει η ανταλλαγή μετοχών και η εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, αφνιδιαστικά και απολύτως απροσδόκητα ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι οι δύο τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν κατά μόνας, ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Συνεπώς η οικογένεια Λάτση δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

"Η οικογένεια Λάτση δεν επεδίωξε ούτε να συμψηφίσει τις ζημιές της με άλλες κινήσεις ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο της Eurobank ούτε να φορτώσει τις ζημιές σε άλλους. Τις ανέλαβε πλήρως η ίδια. Εάν υπήρχαν κάποιοι που έβλαψαν τους Έλληνες φορολογούμενους, αυτοί είναι όποιοι εμπόδισαν τότε τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα