Σταση αναμονης απο το εσρ για την ερτ...

19:19 18/6/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...
Στάση αναμονής τηρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο θέμα της ΕΡΤ, έως ότου ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, ενώ παράλληλα δηλώνει αναρμόδιο...
να ακυρώσει υπουργικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αίτημα
από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ για εκπομπή και μάλιστα δήλωσε ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή», αναφερόμενος στο σήμα της ΝΕΡΙΤ που εξέπεμψε το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Λασκαρίδης ξεκαθάρισε πως το ΕΣΡ δεν μπορεί να ακυρώσει τις υπουργικές αποφάσεις, καθώς είναι αναρμόδιο, και εξέφρασε την άποψη πως η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης ενημερώνει για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και ότι, με τη σχετική απόφαση, έχουν μεταφερθεί στο Δημόσιο αυτοδικαίως και οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, ενημερώνει το ΕΣΡ ότι έγινε ενεργοποίηση των συχνοτήτων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.
Keywords
Τυχαία Θέματα