''δυναμιτης η ερτ για την κυβερνηση της αθηνασ''...

17:15 18/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ και τους κυβερνητικούς κλυδωνισμούς που ακολούθησαν αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα του γερμανόφωνου Τύπου.
Η Die Welt του Βερολίνου, στη διαδικτυακή της έκδοση, ...
χαρακτηρίζει ως «δυναμίτη» για την κυβέρνηση της Αθήνας την υπόθεση της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως το κλείσιμό της κλόνισε ισχυρά τον
Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη συμφωνία των τριών εταίρων απετράπη προς το παρόν μία νέα εκλογική αναμέτρηση, αναφέρει η Die Welt, σημειώνοντας πως μια νέα προσφυγή στις κάλπες δεν είναι προς το συμφέρον των κυβερνώντων κομμάτων, καθώς έτσι θα μπορούσαν να επωφεληθούν τόσο η αριστερή όσο και η ακροδεξιά αντιπολίτευση.

Σε τίτλο της ηλεκτρονικής έκδοσης της αυστριακής εφημερίδας Die Presse επισημαίνεται ότι ο (κυβερνητικός) συνασπισμός και η ραδιοτηλεόραση σώθηκαν, ενώ τονίζεται πως απετράπη προς το παρόν μία κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη, στο οποίο εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του «δεν επιτρέπεται να πεθάνει η ΕΡΤ» και εξηγεί ότι «όσο φθαρμένοι, αναποτελεσματικοί, ακόμη και διεφθαρμένοι κι αν είναι οι δημόσιοι οργανισμοί ενημέρωσής μας, αποτελούν κεντρικό στοιχείο για μία λειτουργική κοινωνία».

Στην πρόθεση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μεταβεί στην Ελλάδα για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τρόπους καταπολέμησης της μαζικής ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, αναφέρεται σύντομο ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ο Σόιμπλε υπόσχεται βοήθεια στους Έλληνες».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, ο Β. Σόιμπλε και ο Γ. Στουρνάρας σκέφτονται να εφαρμοστεί εν μέρει και στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανάλογο με αυτό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα