ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ Η FOLLIE - FOLLIE

10:21 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Κινέζος στρατηγικός επενδυτής εισέρχεται στην Folli Follie, καθώς ο όμιλος Fosun Int’l, με έδρα την Κίνα και με πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις στο χαρτοφυλάκιο της, μαζί με τη θυγατρική της, αποφάσισαν να γίνουν μέτοχοι του ελληνικού ομίλου και να...
αποκτήσουν συνολικά το 9,5% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου, σε συνέχεια της έκδοσης νέων μετοχών μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Έτσι,
η Fosun και η θυγατρική της, που θα αποκτήσουν τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν μετά από αυτή την ιδιωτική τοποθέτηση, θα γίνουν από κοινού ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές του ομίλου Folli Follie, έναντι 84,58 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι δύο όμιλοι ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν στενά για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Προς το σκοπό αυτό θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie κατά 1.908.000 ευρώ, μέσω έκδοσης 6.360.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 13,30 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ του Ομίλου Fosun International.

Αναφέρεται ότι η τιμή διάθεσης που θα καταβάλλει ο κινεζικός όμιλος στην Folli Follie είναι 13,30 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η τρέχουσα τιμή της εισηγμένης είναι 12,75 ευρώ περίπου.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Folli Follie, δήλωσε ότι η προστιθέμενη αξία που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία θα είναι σημαντική και προσοδοφόρα, καθώς και οι δύο όμιλοι πρόκειται να επωφεληθούν αμοιβαία:

Ο όμιλος Folli Follie ισχυροποιώντας περαιτέρω την ήδη σημαντική του παρουσία στην κινεζική και άλλες ασιατικές αγορές, και ο όμιλος Fosun αξιοποιώντας την εμπειρία του ομίλου Folli Follie στην ταξιδιωτική λιανική, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο.

«Ευελπιστούμε ότι αυτή η σημαντική συμμαχία θα βρει συνεχιστές, που θα επεκτείνουν και θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα