Στα ακρα η συγκρουση συριζα - γεωργιαδη για τα φαρμακα...

Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων...

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του ρ/σ Βήμα FM.
Υπ. Υγείας: Δεν κάνουν τον τίτλο καλύτερα «ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων»;
Όπως είπε, η φιλοσοφία της ρύθμισης για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ.
«Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε:
«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει “όχι”, ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα... Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης, τον κατηγόρησε πως «από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων». «Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς... Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!» είπε.
Π. Σκουρλέτης: Άθλια προπαγάνδα
Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για τις κατηγορίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων φαρμακοβιομηχανιών.
Ειδικότερα, απαντώντας στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι υπουργός Υγείας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών οι οποίες διαφημίζονται από τις συχνότητες του ραδιοσταθμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:
«Το ΚΟΚΚΙΝΟ είναι μια εταιρεία η οποία έχει εργαζόμενους, υπόκειται στον ανταγωνισμό των μέσων και νομιμοποιείται απόλυτα να έχει κα έσοδα. Άρα πρόκειται περί άθλιας προπαγάνδας του κ. Γεωργιάδη, αυτήν που ξέρει και κάνει άριστα. Όταν ο κ. Γεωργιάδης, για παράδειγμα, αγοράζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή, δωροδοκεί τον Κουρή;».
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς προτείναμε μια γενικευμένη, σε εγχώρια και εισαγόμενα φάρμακα, οριζόντια μείωση 15 με 20%. Αντ΄ αυτού έχουμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει εις βάρος των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών εισαγόμενα φάρμακα πολυεθνικών, τα οποία είναι και αμφιβόλου ποιότητας. Διότι εντάξει το γενόσημο, βεβαίως, αλλά το γενόσημο πρέπει να είναι αξιόπιστο και να προέρχεται από χώρες οι οποίες έχουν ελέγχους».
Κατηγόρησε ακόμη την την κυβέρνηση πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάει 1% που λέει το μνημόνιο η φαρμακευτική δαπάνη, αγνοώντας ότι υπάρχουν καρκινοπαθείς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν φάρμακα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα