Σπειρα στα τρικαλα ειχε πουλησει 11 βρεφη σε ατεκνα ζευγαρια...

21:52 24/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών κρυβόταν πίσω από τις συλλήψεις για την αγοραπωλησία ενός μωρού που έγιναν χθες στα Τρίκαλα...
Οι συλλήψεις έφτασαν τις επτά, ενώ το κύκλωμα -στο οποίο συμμετείχαν ένας συμβολαιογράφος και μια δικηγόρος- είχε δώσει για υιοθεσία τουλάχιστον 11 βρέφη!

Ως «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας
εμφανίζεται ένας 45χρονος Βούλγαρος, που είχε και το γενικό πρόσταγμα στη συνάντηση με τους υποψήφιους θετούς γονείς χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το «πράσινο φως» για την επιχείρηση άναψε όταν το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι την Τρίτη μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος ηλικίας 21 ημερών, έναντι 10.000 ευρώ.

Στο ραντεβού του ζευγαριού με μια 45χρονη Ελληνίδα που μεσολαβούσε για λογαριασμό του κυκλώματος, εμφανίστηκαν ο αρχηγός, η 29χρονη μητέρα μαζί με το νεογέννητο αγοράκι και ένας 33χρονος Βούλγαρος που παρίστανε τον πατέρα χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ήταν πράγματι. Μόλις η 45χρονη παρέλαβε από τους υποψήφιους γονείς 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα ως προκαταβολή, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Αμέσως μετά, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μια 49χρονη δικηγόρος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ένας 49χρονος Έλληνας οι οποίοι κατάρτιζαν τις απαιτούμενες συμβολαιογραφικές και νομικές πράξεις. Όπως αποδείχθηκε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία.

Το κύκλωμα είχε διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους στις παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τα μέλη του προσέγγιζαν στη Βουλγαρία ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν να δώσουν τα μωρά που θα γεννούσαν τους για υιοθεσία έναντι αμοιβής, ενώ φρόντιζαν να γεννήσουν σε ελληνικά μαιευτήρια. Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια τα οποία ήταν πρόθυμα να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ένα μωρό έστω και παράνομα και αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών.

Ως τώρα εξακριβώθηκε ότι το κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον έντεκα παράνομες υιοθεσίες βρεφών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία επταετία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν εννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, ένα αποδεικτικό κατάθεσης χρημάτων σε εταιρεία μεταφοράς, επτά κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη υιοθεσία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα