Σκορδας: μοχλος αναπτυξης η επιχειρηματικοτητα

18:42 11/3/2013 - Πηγή: Fimotro

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί ισχυρό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης καθώς συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς στο συνέδριο με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Όπως υποστήριξε, η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων... είναι για την Ελλάδα σήμερα ο μοναδικός δρόμος
διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μείζονα στόχο, εθνικό πρωτίστως, στον οποίο οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι.

Πάντως, σύμφωνα με τον υφυπουργό, το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας βελτιώνεται σταθερά, αποφασιστικά και με γοργούς ρυθμούς αναφέροντας ότι:- Μέχρι τέλος Μαρτίου 2013 θα έχουν καταβληθεί 53,3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 3,3 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
- Εντός του Μαρτίου, θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ελληνικών αρχών.
Η Πολιτεία, κατέληξε, προσπαθεί να δώσει όπλα σε όσους θέλουν να τα αξιοποιήσουν και γίνεται μια προσπάθεια άμβλυνσης των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την αδυναμία χρηματοδότησης, την έλλειψη ρευστότητας, το αυξημένο κόστος της ενέργειας και τη διεθνή άνοδο του κόστους των πρώτων υλών. «Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα