Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι οροθετικές που διαπομπεύθηκαν

Αθωώθηκαν σήμερα από το Δ’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών πέντε ιερόδουλες οι οποίες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο και χαρακτηρίστηκαν ως οροθετικές....

Τότε με απόφαση του υπουργείου Υγείας και της εισαγγελίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους με το σκεπτικό του «αισθήματος ασφάλειας», κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.
Το δικαστήριο έκρινε σήμερα παμψηφεί και τις πέντε κοπέλες αθώες.
Ο δικηγόρος Παναγιώτης Χρυσικάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τη μία εξ αυτών,
δήλωσε στη zougla.gr:
«Στο πλαίσιο της δίωξης διαπομπεύτηκαν κοπέλες, κάποιες που δεν είχαν καμιά σχέση αλλά ήταν τοξικομανείς, χάριν του αισθήματος ασφάλειας, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία. Επρόκειτο για μια διαπόμπευση κάποιων ψυχών.
Προς τιμήν του, το δικαστήριο μη επηρεαζόμενο από δημοσιεύματα και από την κακώς εννοούμενη κοινή γνώμη, εξέδωσε μια απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη και αποτελεί ένα ορόσημο στον τρόπο που οι ελληνικές δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όχι συγκυριακά αλλά στον πυρήνα του.
Η αξία της δικαστικής απόφασης συνεκτιμάται και στο πλαίσιο γνωστών υποθέσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό (σύλληψη και κράτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου πέρσι το Πάσχα, όπως και η σύλληψη και προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ τις θρησκευτικές εορτές των Χριστουγέννων του 2011, προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης).
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών απέδειξε περίτρανα ότι η διάκριση των τριών εξουσιών δικαστική – νομοθετική – εκτελεστική υφίσταται και ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στέκονται επάξια στο ύψος των περιστάσεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα