Ενταλμα συλληψης για τον υιο κυριακιδη - ενωπιον της ανακριτριας ο δελατολας

17:17 11/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : zougla.gr
Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Proton Bank, με την κλήση σε απολογία του εκδότη Αντώνη Δελατόλα. Παράλληλα, η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίζεται την υπόθεση, προχώρησε...
στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του γιου (Γιώργος Κυριακίδης) του καταζητούμενου κατηγορουμένου Πέτρου υριακίδη ο οποίος αν και εκλήθη, δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Με την κακουργηματική κατηγορία
για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καλείται να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Η κατηγορία αφορά το έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ που φέρεται να είχε αποδέκτη τον κ. Δελατόλα και εστάλη από τράπεζα της Κύπρου με εντολή του κατηγορουμένου Πέτρου Κυριακίδη, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank. Το συγκεκριμένο έγγραφο της συναλλαγής περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου του 2012.

Πρόκειται για έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ το οποίο εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα. Την περίοδο εκείνη ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σε ελληνικό έδαφος με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Και για όλα αυτά φαίνεται πως δεν είχε γνώση η ελληνική Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η οποία δεν δέχθηκε ενημέρωση από την ελληνική Τράπεζα ή την Τράπεζα Κύπρου για την κίνηση αυτού του υψηλού ποσού, αν και ο Πέτρος Κυριακίδης βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωσή του πάντως ο κ. Δελατόλας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τονίζοντας πως «η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου.

2. Από την παραπάνω συμφωνία δεν απέκτησε συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας.

3. Η εν λόγω πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων της παραπάνω συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο ιδίος ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων του κλάδου, όπως «Ελευθεροτυπία», «Πήγασος», «Flash», «Espresso» κ.τ.λ).

4. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και δημοσιοποιήθηκε άμεσα στο κοινό.

5. Εξυπακούεται ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι σχετικές από τη συμφωνία μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου φορολογικές υποχρεώσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα