Σημερα το τετ α τετ στουρναρα - ραϊχενμπαχ

09:54 17/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν βάλει όλα τα διαθέσιμα σενάρια πάνω στο τραπέζι και στις συναντήσεις που θα γίνουν με την τρόικα εντός της...
εβδομάδας, αναμένεται να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο.
Η επόμενη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα τοποθετείται χρονικά στα
μέσα της εβδομάδας, ενώ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με τον επικεφαλής της Task Force Χ. Ράιχενμπαχ. Στόχος είναι να έχει «κλείσει» το πακέτο όσο το δυνατό συντομότερα, ως ενδεικτική ημερομηνία προβάλλεται η επόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος στην τρόικα να συντάξει την έκθεσή της πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
Παράλληλα πριν από αυτή την ημερομηνία-σταθμό για το ελληνικό ζήτημα, στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να έχει κατατεθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Εφόσον αυτά συμβούν, τότε η ελληνική κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από το Eurogroup, έτσι ώστε στη Σύνοδο Κορυφής να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και αμέσως μετά να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
«Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η τρόικα δέχεται 7-7,5 δισ. ευρώ και είναι «ανοικτό» το ζήτημα των υπόλοιπων 4 δισ. Στο τραπέζι ξανά οι μειώσεις συντάξεων να ξεκινήσουν από τα 650 ευρώ, ενώ πάντα αιωρείται και το θέμα της μείωσης στις συντάξεις του ΟΓΑ, αν και επισήμως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα