Σημαντικη.​.. η επισκεψη του ζαν κλοντ γιουνκερ στη χωρα μας

10:03 22/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Το μεσημέρι... γύρω στις 14:30 αναμένετε να φθάσει στη χώρα μας ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κύριος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να συναντηθεί στις 17:30 τον απόγευμα με το κύριο Σαμαρά στο...
Μαξίμου και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Γερμανία και Παρίσι με κύριο αίτημα την παράταση του προγράμματος για δύο έτη.
Μία επιμήκυνση...
που κρίνετε αναγκαία από την Ελληνική πλευρά παρά το επιπλέον κόστος της κατά περίπου 23 δις ευρώ αφού θα ελαφρύνει τα "βάρη" των Ελλήνων πολιτών ενώ ταυτόχρονα θα κάνει εφικτούς και τους στόχους του προγράμματος.
Στόχος... του κυρίου Σαμαρά είναι να αποδείξει ότι η Ελλάδα "μπορεί να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της" γιαυτό ζητείτε η επιμήκυνση του προγράμματος αφού κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους με το κατά δυνατόν λιγότερα μέτρα στους πολίτες ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και τα νέα ισοδύναμα μέτρα.
Πάντως...ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντηση του Μαξίμου αναμένεται να ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών εξερχόμενοι του Μαξίμου.
Σημαντική... είναι η στάση που θα κρατηθεί από το κύριο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το αίτημα της Ελληνικής πλευράς για διετή επιμήκυνση αλλά κυρίως για το κλίμα που θα δημιουργηθεί πριν την αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά για τις συναντήσεις του με Μέρκελ και τον Ολάντ σε Γερμανία και Παρίσι αντίστοιχα.
Ο... ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης.Τσίπρας εξέφρασε... την επιθυμία να συναντηθεί με το κύριο Γιούνκερ χωρίς όμως να υπάρχει πληροφορία για συνάντηση των δύο ανδρών.
Στο... Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα της Ελληνικής κυβέρνησης προς τιμήν του ενώ θα ξεναγηθεί και στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Άρχισε... από τι φαίνεται με την επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη χώρα μας να παίρνουν "σάρκα και οστά" τα πρώτα καλά σημάδια της... διετούς επιμήκυνσης του προγράμματος ...!
Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα