Πεντε ωρες κατεθετε στον πεπονη ο ρουμελιωτης για δντ και παπανδρεου

10:03 22/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ανοίγει η κατάθεση του πρώην εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό...
Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο Π. Ρουμελιώτης πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και ακολούθως ο εισαγγελέας παρήγγειλε την αναζήτηση τυχόν ευθυνών
υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία.
Μιλώντας στους «Times» της Ν. Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία. Απότελεσμα της δήλωσης ήταν να προκληθεί αντίδραση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα