Σε νεες θεσεις οι ''διαθεσιμοι'' εως το τελος του μηνα...

23:04 4/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι τις 20 – 25 Σεπτεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας που έχουν τεθεί σε κινητικότητα, σύμφωνα ...
με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και την ενημέρωση που έκανε στις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι προ ολίγου το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε το σχέδιο με το σύνολο των κενών θέσεων στους 53 φορείς της υγείας. Συνολικά, είπε ο υπουργός, οι κενές θέσεις που θα καλυφθούν είναι 1.754, ενώ σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί 1.641 εργαζόμενοι από νοσοκομεία και συνολικά 1.665 μαζί με
εκείνους από την κεντρική υπηρεσία. «Άρα απολύσεις δεν έχουμε», σημείωσε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στα οφέλη της κινητικότητας ανέφερε ότι από την πρώτη φάση θα είναι 32 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας κινητικότητα θα μπουν σε εφημερίες άλλες 530 κλίνες, «επειδή παίρνουμε προσωπικό από εκεί που δεν το χρειαζόμαστε».
Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε και το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας αναφέροντας ότι σήμερα το ΑΣΕΠ παρέδωσε τα αρχικά στοιχεία της μοριοδότησης για την κινητικότητα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί «από αύριο θα τεθούν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας», είπε ο Υπουργός αναφέροντας ότι η διαθεσιμότητα εκ του νόμου πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα από 15 μέρες μέχρι 8 μήνες. Όμως, συνέχισε, ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το πέρας των 15 ημερών. Γι’ αυτό θα επιδιώξει μέσα σε 1 εβδομάδα να δοθούν στο ΑΣΕΠ τα τελικά στοιχεία όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα, προκειμένου το ΑΣΕΠ να καταλήξει στην τελική μοριοδότηση και να τους κάνει την τοποθέτηση στις νέες θέσεις τους.
Η εκτίμηση του υπουργού είναι ότι θα έχουν τοποθετηθεί το διάστημα 20 – 25 Σεπτεμβρίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα