Σε ιδιωτες η eurobank μονο εαν ψηφιστει ο νομος για τις τραπεζες απο τη βουλη

09:18 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Η EUROBANK ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΜΚ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Mε καταρχήν συμφωνία που θα οριστικοποιηθεί εάν και εφόσον περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τράπεζες έκλεισε η χθεσινή συνάντηση Τρόικας - Στουρνάρα
για την ανακεφαλαιοποίηση των...
τραπεζών.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι η Eurobank θα μπορέσει να προχωρήσει σε γενική συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίησή της σε εννέα ημέρες από την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι νομοσχέδιο για τις τράπεζες ενδέχεται να κατατεθεί πριν από τα άλλα νομοσχέδια που αφορούν στη διαπραγμάτευση και στα προαπαιτούμενα («το έχουμε έτοιμο κατά 99,9%», είπε χαρακτηριστικά).

Σχετικά με το ποσοστό που θα διατηρήσει στη Eurobank το Δημόσιο επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε ένα ποσοστό να παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα».

Ολα λοιπόν εξαρτώνται απο την στάση των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι αντιδρούν μέχρι στιγμής και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται να περάσει ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μόνη λύση; Να υπάρξουν αλλαγές που θα ικανοποιούν τους βουλευτές
Keywords
Τυχαία Θέματα