Ρεν: τις επομενες εβδομαδες το μνημονιο για τις ισπανικες τραπεζες

17:33 25/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Εντός μερικών εβδομάδων θα έχει οριστικοποιηθεί συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει ο τραπεζικός τομέας της Ισπανίας σε αντάλλαγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, δήλωσε ο...
Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, μερικές ώρες μετά το επίσημο αίτημα της Ισπανίας να της χορηγηθεί δάνειο.
«Έδωσα οδηγίες στο προσωπικό μας να επιταχύνει τη δουλειά του για να κάνει μια σαφή αποτίμηση του τομέα και των αναγκών του, όπως και μια πρόταση για την απαραίτητη πολιτική προϋποθέσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τη βοήθεια» αναφέρει
ο Ρεν σε ανακοίνωσή του. «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να συνάψουμε μια συμφωνία για το μνημόνιο κατανόησης εντός μερικών εβδομάδων, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε με την προσπάθεια αναδιάρθρωσης», προσθέτει, σημειώνοντας ότι μεταρρυθμίσεις θα αναλάβουν να κάνουν οι τράπεζες που λαμβάνουν βοήθεια και όλος ο τομέας.
Ειδικοί της Επιτροπής θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη «πολύ σύντομα» για να ξεκινήσουν την αποτίμησή τους, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γίνονται εικασίες σχετικά με το είδος των όρων που θα τεθούν στις ισπανικές τράπεζες ή για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα δαπανηθούν τα κεφάλαια του σχεδίου διάσωσης.
Οι ειδικοί της Επιτροπής δεν θα μεταβούν σήμερα όπως προβλεπόταν στην Ισπανία, αλλά «πολύ σύντομα», διευκρίνισε ο Αλταφάζ. «Θα μεταβούν προσεχώς στη Μαδρίτη, δεν θέλω να σας πω πότε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «θα μεταβούν το ταχύτερο δυνατό για να αρχίσουν εργασία αυτήν την εβδομάδα μαζί με τους Ισπανούς υπευθύνους».
Keywords
Τυχαία Θέματα