Μοσκοβισι: η εε πρεπει να προτεινει τις διαρθωτικες λυσεις που απαιτουνται

17:14 25/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να προτείνουν «επιτέλους τις διαρθρωτικές λύσεις» που αναμένονται...
απ' αυτές, δήλωσε την Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
«Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη Σύνοδο Κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται», είπε.
«Η εβδομάδα αυτή
είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρόκειται για το εξοπλισμό της Ευρωζώνης με την σπονδυλική στήλη διακυβέρνησης, ρύθμισης, την πολιτική σπονδυλική στήλη, την τραπεζική ρύθμιση, την τραπεζική ένωση που έχει ανάγκη», τόνισε.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πακέτο μέτρων κατά της κρίσης χρέους.
Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Παρίσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα