Στο μηχανισμο στηριξης οδηγει ο fitch την κυπρο

16:13 25/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από ΒΒΒ- σε ΒΒ+ προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Σύμφωνα με τον Fitch, η χώρα διατηρεί αρνητικό...
outlook λόγω των τραπεζών που εκτιμά ότι θα χρειαστούν διάσωση, από την έκθεση τους στο ελληνικό
χρέος.
Η υποβάθμιση αυτή φαίνεται ότι σπρώχνει την Κύπρο όλο και πιο κοντά στην προσφυγή στο πακέτο διάσωσης της Ευρώπης, αφού πλέον ο χρόνος πιέζει για την ανακεφαλαιοποίηση των 5 δισ. των Κυπριακών τραπεζών.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η Κύπρος αναμένεται να υποβάλει αίτημα εντός της ημέρας στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ωστόσο η Κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη σύναψη δανείου με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.
Ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης της Κύπρου βρίσκεται στο Πεκίνο από χθες το βράδυ προκειμένου να διαπραγματευτεί με την κινεζική κυβέρνηση ένα δάνειο που ενδεχομένως θα λειτουργήσει συνδυαστικά με αυτό της Ρωσίας ή θα αποτελέσει «σωσίβιο» σε περίπτωση που αρνηθεί τη σύναψη δανείου η ρωσική κυβέρνηση.
Από τις Βρυξέλλες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαίωνει κανείς ότι περιμένουν κάποιο αίτημα της Κύπρου, ενώ ακόμα και η Κυπριακή Πρεσβεία περιμένει τις εξελίξεις των διμερών επαφών με Ρωσία και Κίνα.
Όπως και να 'χει, το απόγευμα ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, έχει συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα