Πολεμος για την αμαρτωλη τροπολογια των χρεων των κομματων

10:04 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Aρον άρον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τράβηξαν» πίσω τροπολογία που με σκανδαλώδη τρόπο ρυθμίζονταν τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες που φτάνουν τα 244,2 εκατ. ευρώ. Στην επίμαχη τροπολογία, που κατατέθηκε πάντως σε εκπρόθεσμο χρόνο...
στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ολομέλεια και υπογραφόταν από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και
τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Αν. Λυκουρέντζο, προβλεπόταν μεταξύ άλλων η διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων, η μείωση του επιτοκίου στο 4% σταθερό σε σχέση με το 8% που ισχύει σήμερα, ενώ προβλέπεται αύξηση της παρακράτησης από το 60%, που αποτελούσε την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, στο 50% της κρατικής χρηματοδότησης, εξαιτίας των χρεών τους προς τις τράπεζες.
Το εξοργιστικό είναι ότι τα κόμματα μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν στις τράπεζες τα χρέη τους, αλλά απλώς εκχωρούσαν ως εγγύηση στις τράπεζες τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση που τους αναλογούσε, προκειμένου να λαμβάνουν δάνεια, με αποτέλεσμα να υπερχρεωθούν.
Αυτό, ωστόσο, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα είναι η τελευταία παράγραφος της τροπολογίας, η οποία αναφέρεται στην τελευταία δόση του 2011, την οποία και δεν έχουν λάβει ακόμα τα κόμματα. Σύμφωνα με τη ρύθμιση από τη δόση αυτή δεν θα γίνει καμία παρακράτηση υπέρ του χρέους προς τις τράπεζες, παρά μόνο θα παρακρατηθούν οι τόκοι. Σε προηγούμενη, ωστόσο, παράγραφο προβλέπεται πως μέχρι τέλος του 2011 οι οφειλές από τόκους διαγράφονται (!), άρα δεν θα παρακρατηθεί τίποτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα