Ποιο χαρακτηριστικο της προσωπικοτητας καθοριζει την υγεια μας...

19:06 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Η προσωπικότητά μας είναι ένα παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Τώρα, νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά και την υγεία μας...
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι ευσυνείδητοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα υγείας στο μέλλον. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη στους γιατρούς όταν δίνουν συμβουλές πρόληψης στους ασθενείς.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πέντε
χαρακτηριστικά της προσωπικότητας (εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, προθυμία, νευρωτισμός και διάθεση για νέες εμπειρίες) ως προς την επίδρασή τους στην υγεία του ατόμου. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.037 άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1972 και 1973.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους μέχρι την ηλικία των 38 ετών. Παράλληλα, αξιολογήθηκαν τα πέντε παραπάνω γνωρίσματα της προσωπικότητάς τους.

Οι αναλύσεις έδειξαν μια άμεση σχέση μεταξύ ευσυνειδησίας και χαμηλών δεικτών φλεγμονής, υπέρτασης, παχυσαρκίας και χοληστερίνης.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολογίας Journal of Personality and Social Psychology.
Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα