''an δεν ειμαι πρωτος στη λιστα κυρωσεων της ε.ε θα προσβληθω''...

17:03 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με έντονα εριστική διάθεση έναντι της Δύσης εμφανίστηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τσετσενίας,...
γιος του δολοφονηθέντος πρώην προέδρου Αχμάντ Καντίροφ και κατηγορούμενος για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι θα ήταν προσβλητικό γι’ αυτόν αν δεν τοποθετηθεί πρώτος... στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων που καταρτίζει η ΕΕ κατά ρώσων αξιωματούχων ως αντίποινα για την ανάμειξη της στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ, άνθρωπος των Ρώσων στην Τσετσενία, δήλωσε σε έναν ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ITAR-TASS ότι θα ήταν
ευτυχής να είναι «στον κατάλογο κυρώσεων, μαζί με ανθρώπους που σεβάστηκα και που προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας τους».

«Οι "Μπαντεριστές" σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, ενώ η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποδέχονται τρομοκράτες - κλειδιά. Πρόκειται για την απόλυτη ανομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τσετσένος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τις επαφές της Δύσης με τους αξιωματούχους της νέας ουκρανικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο Στέπαν Μπαντέρα ήταν ο ηγέτης ενός εθνικιστικού ουκρανικού κινήματος που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Ναζί, και για το θάνατο Ρώσων στρατιωτών, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Έχουμε ένα ισχυρό κράτος. Δεν θα επιτύχουν ό,τι έκαναν σε άλλες χώρες από τυχόν κυρώσεις ή απειλές. Περιφρουρούμε την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καντίροφ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα