Ποια ειναι η νεα στραthγικη της εθνικης τραπεζας

16:34 3/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η ενίσχυση της ρευστοτητάς της και ο εξορθολογισμός του λειτουργικού της κόστους είναι μεταξύ των νέων στόχων της τράπεζας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της Εθνικής...
A. Τουρκολιάς. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο A. Τουρκολιάς. Τα προβλήματα οξυμένα και συχνά εμφανίζονται ως ανυπέρβλητα.
Μέσα στο πλαίσιο των νέων
συνθηκών που διαγράφονται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, βασική επιδίωξή μας θα είναι ο πολλαπλασιασμός των όποιων δυνατοτήτων παρέχονται από αυτές, όχι μόνο για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ουσιαστική επανεκκίνηση της επενδυτικής δραστηριότητας στη χώρα μας που είναι η μόνη και αναγκαία συνθήκη για την έξοδο από την κρίση που πλήττει όλους, σε διαφορετικούς βαθμούς.
Οι τέσσερις άξονες της νέας πολιτικήςτης τράπεζας είναι:
Πρώτον, η επαρκής και ταχύτατη επανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, μέσω της οποίας θα μπορέσει να ασκήσει ενεργά τον θεσμικό της ρόλο.

Δεύτερον, η ενίσχυση της ρευστότητας που θα επιτρέψει στον Όμιλο να στηρίξει έμπρακτα όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας.

Τρίτον, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας για τη συγκράτηση των επισφαλειών αλλά και τη θωράκιση του Ομίλου.

Τέταρτον, ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα