Ποια ειναι η κοζετ του ολαντ;

14:49 27/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Στις τρυφερές τους στιγμές την αποκαλούσε Κοζέτ. Ίσως,διαβάζοντας το μυθιστόρημα οι "Άθλιοι" του Γάλλου συγγραφέα Β. Ουγκώ,του εντυπώθηκε στη μνήμη...
το φτωχό κοριτσάκι που έψαχνε να βρει ασφαλές καταφύγιο...

Η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου ήταν για ένα Φεγγάρι και... "Πρώτη Κυρία της Γαλλίας", και μάλιστα, η σχέση της με τον ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των γαλλικών ΜΜΕ.

Τις παλιές καλές στιγμές, όπως αποκαλύπτει
η Βαλερί Τριερβελέρ στο βιβλίο της,υπό τον τίτλο: "Merci pour ce moment", ο Φρανσουά Ολάντ την φώναζε χαιδευτικά "Κοζέτ".

Σήμερα,μετά το άδοξο τέλος της σχέσης τους, η Βαλερί όχι μόνο έχει γίνει εκατομμυριούχος αλλά διαθέτει περισσότερα χρήματα στον...κουμπαρά της από τον Γάλλο πρόεδρο.

Η περιουσία του "ροτβάιλερ" των Ηλυσίων υπολογίζεται σήμερα σε 1,3 εκατομμύρια ενώ του Ολάντ φθάνει τα 1,1 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος το 2012).

Η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας διηγείται στο βιβλίο της χωρίς ενδοιασμούς τις δύσκολες ώρες που βίωσε όταν έμαθε για την σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την Γαλλία ηθοποιό, Ζιλί Γκαγιέ και τον τρόπο που έζησε "ισοπεδωμένη" το τέλος της συμβίωσης με τον Γάλλο πρόεδρο.

Την πρώτη κιόλας ημέρα που εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων, πουλήθηκαν 145.000 αντίτυπα του βιβλίου της. Συνολικά, μέσα σε 16 ημέρες, από τις 4-20 Σεπτεμβρίου, το «Merci pour ce moment» («Ευχαριστώ για τη στιγμή») πούλησε 442.000 αντίτυπα (βιβλιοπωλεία και διαδίκτυο) σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Les Arènes, κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλη εμπορική επιτυχία τόσο για τον εκδότη, όσο και για την συγγραφέα-δημοσιογράφο του περιοδικού "Paris Match".

Το κάθε αντίτυπο πωλείται 20 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι τα συνολικά έσοδα ανέρχονται μέχρι στιγμής περίπου στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Le Figaro", σε γενικές γραμμές, λίγο πάνω από το μισό της λιανικής τιμής ενός μυθιστορήματος (53%) επιστρέφει στους διανομείς για τις διάφορες δαπάνες που έχουν γίνει.

Το υπόλοιπο 47% μοιράζεται μεταξύ του εκδότη, του συγγραφέα και του ατζέντη του. Αυτοί οι τελευταίοι συνεπώς είχαν να μοιραστούν το ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας «Le Figaro», το συνολικό ποσό που έχει κερδίσει,μέχρι τώρα, από το βιβλίο εκτιμάται ότι ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 1,3 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα