''ειμαι γκωλιστησ''...

13:47 27/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο «κόκκινος Ντάνι», ένας από τους ηγέτες του παρισινού Μάη του '68, προκαλεί ακόμα μία φορά δηλώνοντας αυτή τη φορά "γκωλιστής".
Ο πρώην ευρωβουλευτής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, δήλωσε ...
στο γαλλικό δίκτυο "Europe 1" ότι ,ασπάζεται τις ιδέες του Σαρλ ντε Γκωλ (όπως και οι περισσότεροι υποστηρικτές του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας (UMP)), που αφορούν τον τομέα της αποκέντρωσης επισημαίνοντας ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου της γαλλικής Γερουσίας.

Έχοντας αφήσει πίσω του μια μακρά θητεία με μάχιμη
παρουσία στα έδρανα της ευρωβουλής , με δυναμικές παρεμβάσεις, συχνά θορυβώδεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες, οι οποίες όμως σίγουρα δεν πέρασαν ποτέ απαρατήρητες, ο Κον Μπεντίτ τάραξε και πάλι τα νερά, αυτή τη φορά δηλώνοντας ότι στηρίζει μία μεταρρύθμιση της Γερουσίας.

"Είμαι γκωλιστής γιατί ο πρώτος που στήριξε τη Γερουσία είναι ο ντε Γκωλ. Και το 1969, ο στρατηγός αποχώρησε γιατί οι Γάλλοι του είπαν όχι, όμως οι μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκε στη Γερουσία, πήραν τη σωστή κατεύθυνση".

"Κάναμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της αποκέντρωσης, δημιουργήσαμε νέες περιοχές. Η φωνή της Γερουσίας πρέπει να ακουστεί και η γαλλική εθνοσυνέλευση δεν μπορεί να παραβλέψει το σώμα της Γερουσίας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ, που γεννήθηκε το 1945 στη Γαλλία από Γερμανοεβραίους γονείς οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Γερμανία μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, έχοντας γερμανική υπηκοότητα, απελάθηκε από την κυβέρνηση Ντε Γκολ ως «ανεπιθύμητος αλλοδαπός».

Συνέχισε τις σπουδές του στην κοινωνιολογία και την πολιτική του δράση στη Γερμανία, πάντα στο χώρο της άκρας αριστεράς. Το 1984 έγινε μέλος του γερμανικού Κόμματος των Πράσινων με τη σημαία του οποίου εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο 10 χρόνια αργότερα.

Ο «Κόκκινος Ντάνι» δεν σταμάτησε ποτέ να σοκάρει με την αιρετική στάση του. Οι απόψεις του σχετικά με τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, την ελεύθερη διακίνηση μεταναστών και την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, του κόστισαν τα πυρά των συντηρητικών. Η αριστερά τον έβαλε στο στόχαστρο ως υποστηρικτή της ελεύθερης οικονομίας και των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Βοσνία και το Αφγανιστάν. Με την κοφτερή του γλώσσα, επιτέθηκε πολλές φορές δημόσια σε κορυφαίους πολιτικούς. Αποκάλεσε «άθλιο» τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επειδή αρνήθηκε να μποϊκοτάρει την Ολυμπιάδα του Πεκίνου και είπε «Βούλωσέ το» στον Γερμανό επικεφαλής των σοσιαλιστών στην ευρωβουλή Μάρτιν Σουλτς τον Φεβρουάριο του 2010, όταν εκείνος διέκοψε παρέμβασή του στην οποία αποκαλούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «συνασπισμό υποκριτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα