''περιορισμο της παρακολουθησης του οηε ζητησε ο ομπαμα''...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την NSA να περιορίσει την παρακολούθηση των κεντρικών γραφείων των Ηνωμένων Εθνών ...
στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο επανεξέτασης των επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση του Λευκού Οίκου όσον αφορά στον περιορισμό των επιχειρήσεων
συλλογής πληροφοριών της NSA, εν μέσω της «θύελλας» που ξεσήκωσαν οι αποκαλύψεις περί της παρακολούθησης ηγετών συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.
Η έκταση της παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών από τις ΗΠΑ δεν είναι γνωστή δημοσίως, ούτε έχει γνωστοποιηθεί εάν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σταματήσει την παρακολούθηση διπλωματών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ή σε άλλα σημεία του κόσμου.
«Οι ΗΠΑ δεν διεξάγουν επιχειρήσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης με στόχο τα αρχηγεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη» δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας. Ωστόσο, δεν προέβη σε σχόλια περί παρακολούθησης στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο, συνεργάτες του προέδρου είχαν αναφέρει σε ενημερώσεις ότι ο Λευκός Οίκος δεν επιθυμούσε τη συνέχιση «συγκεκριμένης» παρακολούθησης στόχων των Ηνωμένων Εθνών. Όπως ανέφερε, η απόφαση ελήφθη μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα