''η ευπ επιτελει την αποστολη της σεβομενη φιλους και συμμαχουσ''...

Η ΕΥΠ είναι , σύμφωνα με τον νόμο, υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας...
ότι η υπηρεσία επιτελεί την αποστολή της εντός του πλαισίου που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.
Είναι γνωστό πως η ΕΥΠ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις αντίστοιχες υπηρεσίες
των ΗΠΑ και άλλων χωρών, για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
«Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ, μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με την παρακολούθηση συνομιλιών του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» νωρίτερα σήμερα και αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα».
Σχολιάζοντας τις παραπάνω αναφορές του κ. Πάγκαλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας εξέφρασε την ανησυχία του «για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, αλλά και για την λειτουργία μηχανισμών που χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και δημοκρατικό έλεγχο κινούνται ανεξέλεγκτα».
«Έναν χρόνο μετά το ‘μαύρο χιούμορ’ του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για την φύλαξη από τον ίδιο των απόρρητων αμυντικών σχεδίων της χώρας, ο προκάτοχός του στο ίδιο κυβερνητικό αξίωμα κονιορτοποιεί ένα άλλο απόρρητο, εκείνο που αφορά τις τηλεπικοινωνίες», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας για να προσθέσει:
«Καλά, μόνον στην περίπτωση των σκανδάλων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κρατούσαν τα μάτια και τα αυτιά τους ερμητικά κλειστά; Γιατί για όλα τα άλλα φαίνεται ότι αναλάμβαναν με ευκολία τον ρόλο του ωτακουστή».
Διερωτήθηκε επίσης μήπως κ. Πάγκαλος «σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει την σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου της NSA, στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών».
Η ενέργεια του κ. Πάγκαλου να αποκαλύψει απόρρητες δραστηριότητες της ελληνικής κυβέρνησης είναι εγκληματική πράξη ή όχι εις βάρος της χώρας μας;» διερωτώθηκαν από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Επεσήμαναν ακόμη την ανάγκη να αναζητηθούν «αυτοί που επιθυμούν να βλάψουν την χώρα χρησιμοποιώντας ως ‘μεγάφωνο’ τον τέως υπουργό».
Keywords
Τυχαία Θέματα