Ξεκινα ο β' κυκλος του προγραμματος μαθητειας για αποφοιτους δημοσιας τεχνικης εκπαιδευσης...

Ξεκινα ο β’ κύκλος του Προγράμματος Μαθητείας που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας για απόφοιτους δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές και η επιλογή θέσεων μαθητείας πραγματοποιούνται ...
έως και τις 10.11.2013, στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr.
Η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης των μαθητειών
ορίζεται για το χρονικό διάστημα 25.10.2013 – 10.11.2013.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, των τελευταίων δύο σχολικών ετών (ή τριών σχολικών ετών, εφόσον πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία).
Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές των αποφοίτων.
Η Μαθητεία παρέχεται πέντε ημέρες εβδομαδιαίως, έξι ώρες την ημέρα, στους αποφοίτους χορηγείται μηνιαία υποτροφία 300 ευρώ, και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος.
Στην παρούσα φάση (Β’ κύκλος) έχουν εγγραφεί επιχειρήσεις και έχουν προσφέρει θέσεις μαθητείας (636 περίπου) σε όλη την Ελλάδα (εξαιρουμένων επιχειρήσεων των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου).
Το πρόγραμμα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα