Παπανδρεου: «προβαλλω και υπερασπιζομαι την ελλαδα ανα την υφηλιο»

22:49 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
«Οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδριάζει δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση της συμπόρευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου και του...
Ανδρέα Λοβέρδου στην κούρσα της διαδοχής. «Προβάλλω και υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο», συμπλήρωσε. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Βενιζέλου.

Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν παρών και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, και πέραν της ενημέρωσης εκ μέρους του κ. Βενιζέλου συζητήθηκαν και τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψη των συμφωνιών.

Το θέμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, καθώς και στη συμβολή του Κινήματος στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση.

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με άλλα στελέχη.

Κατά τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ δεν αναμένεται να υπάρξουν δραματικές εξελίξεις, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από κάποιον να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθούν θέματα από μεμονωμένους βουλευτές, οι οποίοι είναι πιθανό να επιρρίψουν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για την πορεία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα