Παπανδρεου: "θα δωσω αγωνα απο οποια θεση κι αν βρισκομαι"

22:35 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη, αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Προβάλλω και υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο», ανέφερε και...
πρόσθεσε: «Θα είμαι κοντά σας σε αυτό τον αγώνα, απ' όποια
θέση και αν βρισκόμαι». Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο», πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό έκανε στην Κόστα Ρίκα, στο Ισραήλ και στις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες».

«Ποτέ δεν μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές είναι ξένες για μένα», πρόσθεσε.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σήκωσε και που δεν της αναλογούσε», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» είπε.

Τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ πέτυχε τον διασυρμό της χώρας και την εγκατέλειψε σε πορεία χρεοκοπίας.

«Η ενότητά μας είναι αδήρητη ανάγκη» είπε, αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα», συνέχισε.

«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη, αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αναταράξαμε τα νερά. Μέσα στη διετία έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος, αλλά εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς», πρόσθεσε.

«Προσωπικές διαφορές δεν έχουμε με κανέναν, αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ και ούτε θα γίνω, ό,τι και να μου κοστίσει. Μετάνιωσα που δεν προχωρήσαμε εξ αρχής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε θυσίες από το λαό και οι τράπεζες να μην μπορούν να αναδιοργανωθούν», πρόσθεσε.

«Η συμφωνία που πετύχαμε τον Οκτώβριο είναι μία ιστορική συμφωνία για τη χώρα μας. Αυτή τη συμφωνία την πετύχαμε, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποτελεί εθνικό κεκτημένο. Άξιζε ακόμη και να παραδώσω την πρωθυπουργία για να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις για τη χώρα, για το έθνος. Όχι γιατί αποτύχαμε» είπε.

»Καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να πούμε ότι εφόσον ολοκληρώσουμε το PSI και αποδειχτούμε αντάξιοι των εταίρων μα
Keywords
Τυχαία Θέματα