Ουγγαρια: η αστυνομια συνελαβε βουλευτες κατα τη διαρκεια διαδηλωσης

Οκτώ βουλευτές του πράσινου φιλελεύθερου κόμματος LMP συνέλαβε η ουγγρική αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πύλη του κοινοβουλίου. Η σύλληψή τους έγινε, αφού αποποιήθηκαν τη βουλευτική ασυλία τους. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρώην Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Φέρεντς...
Γκιούρσανι. Μία ώρα μετά τη σύλληψή του, ο πρώην πρωθυπουργός αφέθηκε ελεύθερος. Ο Γκιούρτσανι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν -και τι είδους- διαδικασία μπορεί να αρχίσει σε βάρος του ιδίου και των άλλων βουλευτών που συνελήφθησαν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο πρόεδρος του κόμματος των Σοσιαλιστών Ατίλα Μεστερχάζι,
που αποπειράθηκε να εμποδίσει τις συλλήψεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, η αστυνομία πρόκειται να απομακρύνει και άλλους βουλευτές του κόμματος από το σημείο όπου γίνεται η διαδήλωση, κατά την οποία ορισμένοι από τους βουλευτές αλυσοδέθηκαν στην είσοδο της Βουλής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να κλείσουν την είσοδο του γκαράζ της Βουλής, ώστε να μην μπορέσουν οι βουλευτές να μπουν στο κτήριο.

Η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά νόμων που η αντιπολίτευση ερίζει ότι «σκοτώνουν την ελευθερία και είναι αντιδημοκρατικοί». Οι νόμοι αφορούν το εκλογικό σύστημα, τη φορολογία και την κεντρική τράπεζα της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα