Σαραντα νεκροι απο εκρηξη παγιδεμευνων αυτοκινητων στη συρια

Στόχος ήταν δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας Dunia, επικαλούμενο ανταποκριτή του που μετέβη στον τόπο των επιθέσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι από τις πρώτες...
έρευνες προκύπτει πως για την διπλή επίθεση ενδεχομένως να ευθύνεται η αλ Κάιντα.

Οι επιθέσεις σημειώνονται μια ημέρα μετά την άφιξη στη Δαμασκό των πρώτων παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο να προετοιμάσουν την αποστολή ομάδας
του Συνδέσμου που θα ελέγξει αν η Συρία εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό της πολύμηνης αιματοχυσίας.

'Οπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου μετέβη σήμερα στον τόπο των επιθέσεων.

Η Βηρυτός είχε προειδοποιήσει τη Συρία για την αλ Κάιντα

Ο Λίβανος είχε προειδοποιήσει τη Δαμασκό πριν από δύο μέρες ότι η αλ Κάιντα έχει διεισδύσει στη Συρία από το έδαφός του, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν νωρίτερα στην συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

«Οι λιβανικές αρχές μας προειδοποίησαν πριν από δύο μέρες ότι μια ομάδα της αλ Κάιντα διείσδυσε στη Συρία από την (πόλη του βόρειου Λιβάνου) Ερσάλ», δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω email ο εκπρόσωπος Τζιχάντ Μακντέσι.

«Και οι καμικάζι σήμερα προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150, όλοι τους πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Οι μαχητές της ελευθερίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για την επίτευξη της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα