Οταν οι βουλευτες παραγουν εργο αναβαθμιζεται το κοινοβουλιο

14:56 22/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Σαμαρικός"
Στις 6 Μαρτίου αναρτήσαμε αποκλειστικά στο FIMOTRO την πρόταση νόμου πού κατέθεσε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Παύλος Σιούφας για τον Τειρεσία. Ο πρωθυπουργός εδώ και...
είκοσι μέρες έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση στο πρόβλημα που εγκλώβισε στα δίχτυα του Τειρεσία εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, δείχνοντας οτι αγωνιά και προσπαθεί να δώσει ανάσες στους ανθρώπους της αγοράς. Αποδεικνύει επίσης οτι είναι πρωθυπουργός
που ακούει, διαβάζει και παρακολουθεί την δραστηριότητα των βουλευτών. Και ασφαλώς όταν οι βουλευτές παράγουν έργο ανάλογο με τα καθήκοντα τους αναβαθμίζεται το κοινοβούλιο και οι ίδιοι αισθάνονται ικανοποίηση, βλέποντας πρωτοβουλίες τους να γίνονται πράξη. ΥΓ Για να θυμηθούν οι αναγνώστες μας αναδημοσιεύουμε την πρόταση νόμου του κ. Παύλου Σιούφα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Με Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας Παύλος Β. Σιούφας, προβλέπεται η διαγραφή των καταχωρήσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που έγιναν στο διάστημα από 1-7-2010 μέχρι 28-2-2013 και αφορούν επιχειρηματίες, εμπόρους και αγρότες.
Το κείμενο της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης έχεις ως εξής:

Αρθρο 1ο
Από της ισχύος του παρόντος νόμου όλες οι καταχωρήσεις των Αρχείων της "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.", οι οποίες αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι οποίες προέρχονται από μη πληρωθέντα κάθε μορφής αξιόγραφα, διαταγές πληρωμής, καταγγελίες συμβάσεων οιουδήποτε σκοπού ή τύπου τραπεζικών δανείων ή άλλης μορφής πιστώσεων, κατασχέσεις, προσημειώσεις, επιταγές προς πληρωμή, περιλήψεις εκθέσεων κατάσχεσης, προγράμματα πλειστηριασμών, που έχουν καταχωρηθεί μετά την 1-7-2010 και μέχρι την 28-2-2013, διαγράφονται οριστικά.
Αρθρο 2ο
Απαγορεύεται στην "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε." να διατηρήσει το Αρχείο για τα άνω πρόσωπα, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του άρθρου 1 και το οποίο υποχρεούται να καταστρέψει.
Αρθρο 3ο
Απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή σε οιοδήποτε άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει λάβει καθ' οιονδήποτε τρόπο γνώση των Αρχείων εν όλω ή εν μέρει, να χρησιμοποιήσουν ή να λάβουν υπ' όψη τους στοιχεία των Αρχείων που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία αφορούν την χρονική περίοδο από 01-07-2010 μέχρι 28-2-2013.
Αρθρο 4ο
Σε περίπτωση, παραβάσεως των διατάξεων του παρόντος εφαρμόζονται ανάλογα για τους παραβάτες, το άρθρο 370 Γ του Ποινικού Κώδικα.

Αθήνα, Μαρτίου 2013
Ο προτείνων βουλευτής
Παύλος Β. Σιούφας
Keywords
Τυχαία Θέματα