Παραδοχη βρουτση για συζητησεις επι των ομαδικων απολυσεων

10:35 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε καθεστώς όπου η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να προχωρά σε ομαδικές απολύσεις χωρίς να ζητά -όπως συνέβαινε στο παρελθόν- την έγκριση του υπουργού Εργασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή του Star «Στον Eνικό». «Αυτό το...
ζήτημα είναι κάτι που βρίσκεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα» παραδέχθηκε ο ίδιος προσθέτοντας: «Δεν είναι καινούργιο ζήτημα. Έχει περιγραφεί ήδη και στο μνημόνιο.
Το εν λόγω ζήτημα είναι σε εξέλιξη. Έχουμε προχωρήσει σε μία σύμβαση προς το Διεθνή Οργανισμό Απασχόλησης αναζητώντας να μας πουν τι συμβαίνει με τις ομαδικές απολύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να υπογράφει μόνο ο υπουργός ομαδικές απολύσεις. Το θέμα είναι: κρατάμε αυτή τη μοναδική πατέντα που έχουμε στη χώρα μας ναι ή όχι;» τόνισε.

Όσον αφορά στην ανεργία, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε πως παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα.

«Είμαστε πρωταθλητές της ανεργίας αλλά είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Όμως για πρώτη φορά το 2013 επιβεβαιωνόμαστε ως υπουργείο Εργασίας μέσα από τις προβλέψεις όχι επειδή το θέλουμε, η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ άλλωστε το έδειξε, ότι η ανεργία φρενάρει το 2013. Και οι δικές μας εκτιμήσεις είναι ότι το 2014 θα έχουμε την πρώτη αποκλιμάκωση. Αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται», είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα