Οηε: εχει σημειωθει προοδος στη συρια μετα την καταπαυση τπυ πυρος...

18:16 3/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Παρότι οι συγκρούσεις μαίνονται σε κάποιες περιοχές της Συρίας, ο διαμεσολαβητής...
του ΟΗΕ για τη Συρία, Σταφάν ντε Μιστούρα, «βλέπει» ότι σημειώνεται πρόοδος στη χώρα έπειτα από την απόφαση για κατάπαυση του πυρός.

Σε δηλώσεις του ο ντε Μιστούρα τόνισε πως η παύση των εχθροπραξιών που έχει τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες έξι ημέρες «έχει αποτέλεσμα».

Βέβαια, επισήμανε πως η κατάσταση στη Συρία είναι «εύθραυστη», ωστόσο τόνισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος και κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου που κάλυπταν
την ενημέρωση να ρωτήσουν τους Σύρους για να διαπιστώσουν πως πράγματι οι συνθήκες είναι διαφορετικές μετά τη ρωσοαμερικανική πρωτοβουλία για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Υπάρχει αισθητή μείωση της βίας και δεν έχουμε παρατηρήσει βιαιοπραγίες στη Χάμα, τη Δαμασκό και τη Χομς», συμπλήρωσε ο ντε Μιστούρα, επισημαίνοντας πως το σημαντικότερο σημείο είναι να φτάσει η στιγμή που θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την πολιτική μετάβαση.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Προσφύγων της Νορβηγίας, Γιαν Εγκελαντ, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση του ντε Μιστούρα, δήλωσε πως μισό εκατ. άνθρωποι ζουν σε υπό πολιορκία περιοχές, γεγονός που αποτελεί σύμβολο της ανικανότητας της διεθνούς κοινότητας και της ωμότητας των πράξεων όλων των παραγόντων που συγκρούονται.

Όσο για την ανθρωπιστική βοήθεια, εξήγησε πως η έλλειψη πρόσβασης στις περιοχές που έχουν ανάγκη αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα