Ο τόσκας υπόσχεται ότι τα εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι… υπόλοιπες γειτονιές!!!

00:29 30/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Μια εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον ALPHA ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην οποία μιλά για την »κανονικότητα» των Εξαρχείων, χαρακτηρίζει »μικρής έκτασης ενέργειες» τα πρόσφατα »τρομοδέματα» στον Σόιμπλε, ενώ σε σχέση με τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων, επισήμανε ότι πίσω από αυτά »υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα».

«Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές» δήλωσε ο κ. Τόσκας, ενώ χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές

ομάδες που είναι ενεργές αυτή την στιγμή «ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, που θα εξαλειφθούν».

«Ό,τι γίνει, δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ερημωθεί η περιοχή και να επωφεληθούν κάποιοι που θα αγοράσουν τα ακίνητα. Δεν πάμε να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές, αλλά τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο κ. Τόσκας.

Σε ό,τι αφορά τυχόν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε οτι «δεν υπάρχουν πυρήνες στην χώρα μας» και τόνισε ότι η ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις ξένες υπηρεσίες, ενώ η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφοριών στους χώρους προσφύγων και μεταναστών ούτως ώστε αν προσπαθήσουν να περάσουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όταν πέσουν τα προπύργια τους όπως η Μοσούλη και η Ράκα, να τους αποτρέψει.

Για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με αφορμή τα δέματα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο Παρίσι, καθώς και αυτά που εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές, ο κ. Τόσκας δήλωσε οτι είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα.

«Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει» δήλωσε ο κ. Τόσκας, και συνέχισε: «Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτή την κυβέρνηση. Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια».

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω από αυτές και τόνισε οτι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Ανέφερε επίσης οτι μεγάλο πλέγμα αστυνομικών έχει απλωθεί σε χώρους που έχουν χαρτογραφηθεί, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα συλλάβουν τους δράστες.

Την ίδια στιγμή, για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του «θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πράξης του».

Ο κ. Τόσκας απάντησε, τέλος, για την ομάδα «Ρουβίκωνας» και τις διάφορες ενέργειες που κάνει τελευταία. «Έχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Άλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο τόσκας υπόσχεται ότι τα εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι… υπόλοιπες γειτονιές!!!,