Χειρότερα από εμάς-φοροδιαφυγή 110 δις. το χρόνο στην ιταλία!

00:15 30/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Υπάρχει χώρα που τα πάει χειρότερα από εμάς στη φοροδιαφυγή; Υπάρχει και είναι η Ιταλία! Το κόστος της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας στην Ιταλία υπολογίζεται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με την επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που μελετά το φαινόμενο.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ενρίκο Τζοβαννίνι, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν βάζουν ένσημα στους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα

με τον Τζοβαννίνι, δεν έχουν ούτε και συμφέρον να κάνουν επενδύσεις ή να εκσυγχρονιστούν.
Η μαύρη εργασία και η πιο εντυπωσιακή φοροδιαφυγή αφορά τον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις ιταλικές οικογένειες (30% του συνόλου), στο εμπόριο (26%), στον οικοδομικό τομέα (24%), και στον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.
Σε σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων επιχειρήσεων, στην Ιταλία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περίπου διακόσιες χιλιάδες έλεγχοι από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Σ.Σ. Fimotro: Εάν τα στοιχεία είναι αληθινά ή τα πλασάρουν από την Ευρώπη και ειδικά το Βερολίνο κανένας από εμάς δεν μπορεί να το ξέρει. Τα νούμερα πάντως είναι τρομακτικά!…

Keywords
Τυχαία Θέματα