Ανοιχτά σύνορα: Αλβανός προσκάλεσε Βέλγο στην Ελλάδα για φιλοξενία και μαζί με δύο πακιστανούς τον απήγαγαν και τον λήστεψαν.

Αν σας προσκαλούσε ένας αλλοδαπός να σας φιλοξενήσει σε μία τρίτη χώρα για διακοπές θα πηγαίνατε; Ο Βέλγος “πρωταγωνιστής” της ιστορίας ήρθε στην Ελλάδα και χωρίς ακόμη να γνωρίζει κανείς τον λόγο που προσκαλέστηκε και σίγουρα δεν ικανοποιήθηκε…

Tο θύμα γνωρίστηκε με τον Αλβανό που εμφανίζεται σαν “εγκέφαλος της σπείρας”, στο Βέλγιο και τον προσκάλεσε στην Ελλάδα για να τον φιλοξενήσει.

Στο μεταξύ, ο Αλβανός
που είχε αντιληφθεί ότι είχε μία κάποια οικονομική επιφάνεια το θύμα, ήρθε σε επαφή με μία ομάδα Πακιστανών και τους έπεισε να τον απαγάγουν, να τον ληστέψουν και να ζητήσουν λύτρα.

Στις 23 Μαρτίου, ο Βέλγος έφτασε στην Αθήνα και έδωσε ραντεβού με τον Αλβανό που θεωρούσε φίλο του στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί τον συνάντησε ο Αλβανός με δύο Πακιστανούς, τον παρέλαβαν με αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε σπίτι στον Πειραιά όπου περίμεναν άλλοι τρεις Πακιστανοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν αφαιρώντας του 6.000 ευρώ και απαίτησαν μέσω των συγγενών του να τους καταβάλλει μεγάλο χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν.

Τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου το θύμα κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των απαγωγέων του, άνοιξε ένα παράθυρο, πήδηξε έξω και κάλεσε την Αστυνομία. Λίγο πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, πλαστικά δεματικά (tire-wrap) καθώς και ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή....

πηγή: elkosmos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα