''o γουατσα μας εμπιστευτηκε οταν ολα φανταζαν αδυνατα''...

20:13 30/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και τις προοπτικές της εξέφρασε το «αφεντικό» της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,...
έδειξε ότι ήρθε για να μείνει.

Ο κ. Γουάτσα εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω την ανεργία και την ύφεση, ενώ προέβλεψε
πως θα έρθει «φρέσκο χρήμα» σύντομα, τονίζοντας ιδιαίτερα το ρόλο του τουρισμού.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Fairfax επενδύει μακροπρόθεσμα στη χώρα μας, αρχικά στην Eurobank Properties πριν τρία χρόνια, ενώ στη συνέχεια απέκτησε μερίδια στην Eurobank, στον Μυτιληναίο και στην Praktiker Ελλάδος.

Ο κ. Γουάτσα ανέφερε ότι με την επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων που έφερε στη χώρα μας, η Eurobank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα, όπου πλειοψηφούν τα ιδιωτικά κεφάλαια.

Τόνισε όμως ότι «για να πάει καλά η Eurobank, πρέπει να πάει πρώτα καλά το κράτος», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις συνομιλίες που είχε πριν 1,5 χρόνο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προτού εισέλθει στην Eurobank.

Ευχαρίστησε μάλιστα και ονομαστικά την πρόεδρο του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίδη, και τον κ. Στουρνάρα, επειδή κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια (“have gone out of their way”) για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Ο υπουργός Οικονομικών έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γουάτσα, θύμισε ότι ο Ινδοκαναδός επενδυτής είναι αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε πάμπτωχος, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο πανεπιστήμιο Μανδράς της Ινδίας, μετανάστευσε στον Καναδά με 8 δολάρια στην τσέπη, ξεκίνησε μια επιχείρηση ασφάλιση φορτηγών και έφτιαξε ένα τεράστιο επενδυτικό κεφάλαιο, ενώ αναπτύσσει και φιλανθρωπική δράση, μετέχοντας ο ίδιος στη διοίκηση νοσοκομείων, μουσείων κλπ στον Καναδά.

Ήδη, από το πρωί, ο κ. Γουάτσα είχε δείξει τις προθέσεις του για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για έναν «υπέροχο πρωθυπουργό», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την εμπιστοσύνη που έχει στον Αντώνη Σαμαρά, στην κυβέρνησή του και στην ελληνική οικονομία.

Ο Πρεμ Γουάτσα τόνισε ακόμη ότι η επένδυση στην Eurobank έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες δυνατότητες από την ιρλανδική.

Εξήγησε πολλές φορές ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση του κ. Χρήστου Μεγάλου, ενώ χαρακτήρισε την Eurobank «την πιο ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Αναζητήσεις
gouatsa.
Τυχαία Θέματα