Ο χρήστος μπαρδάκης νέος οικονομικός εισαγγελέας

20:49 3/12/2020 - Πηγή: Fimotro
Τέλος από τη θέση και τυπικά η Ελένη Τουλουπάκη

Ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης είναι ο νέος επικεφαλής της υπερ-Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Στα χέρια του περνούν όλες οι υποθέσεις της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και της μέχρι σήμερα Οικονομικής Εισαγγελίας, οι οποίες, με νόμο, συγχωνεύθηκαν.

Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την επιλογή του κ.Μπαρδάκη, των αναπληρωτών και των επίκουρών του, η Ελένη Τουλουπάκη παραδίδει όλες τις δικογραφίες της, μαζί και τη Novartis,

ολοκληρώνοντας πρόωρα τη δεύτερη θυελλώδη θητεία της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, η θητεία της κα Τουλουπάκη είχε ανανεωθεί για ακόμα δύο χρόνια και λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένης για τους χειρισμούς της στην έρευνα για τις μίζες της Novartis.

Πλέον, η δια νόμου απομάκρυνση της από την Εισαγγελία Διαφθοράς μοιάζει με σολομώντεια λύση.

Ποιοι είναι οι 17 νέοι οικονομικοί εισαγγελείς και η εισαγγελέας για την τρομοκρατία

Το μεσημέρι, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επέλεξε τους συνολικά 27 εισαγγελικούς λειτουργούς που θα συγκροτούν το νέο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Για επικεφαλής της υπέρ-Εισαγγελίας οι ανώτατοι δικαστές επέλεξαν τον Χρήστο Μπαρδάκη,  άριστο γνώστη οικονομικών υποθέσεων καθώς υπηρέτησε αρχικά ως αναπληρωτής και εν συνεχεία μέχρι και σήμερα ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Ως αναπληρώτριά του επελέγη η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου.

Τακτικά μέλη της νέας Εισαγγελίας επελέγησαν οι εισαγγελείς Εφετών Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης.

Αναπληρωτές τους ορίστηκαν οι Παναγιώτα Φάκου,  Δημ. Πιέρρος και  Ελένη Μαυροπούλου.

Επίκουροι τους επελέγησαν, από την Αθήνα, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντωνία Γεωργίου και Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισσάριος Χολής και Μιχ. Μιχαλόπουλος.

Από τη Θεσσαλονίκη επελέγησαν η Σοφία Διπλοίδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.

Η θητεία τους θα είναι 3ετής και θα έχουν αρμοδιότητα για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και οικονομικών εγκλημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Με εξαίρεση τον κ.Μπαρδάκη δεν επελέγη κανείς άλλος εισαγγελέας από τους νυν υπηρετούντες στην Οικονομική και την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα Εφετών Σταματίνα Περιμένη.

The post Ο Χρήστος Μπαρδάκης νέος οικονομικός εισαγγελέας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα