Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση Λουδοβίκου και Μαρίας Αντουανέτας

20:44 3/12/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη στη συζήτηση στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές ρυθμίσεις.

Ξεκινώντας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πανδημία και το ζήτημα που έχει προκύψει με την καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας. Και δυστυχώς, έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα. Ότι οι πολίτες είναι ένα πλήθος άβουλων τηλεθεατών που μπορούν να παραπλανούνται για πάντα και να ξεχνούν τι συμβαίνει γύρω τους. Αυτές τις μέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Αλλά και μια αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Κάθε μέρα και μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. H τελευταία αφορά το παράλληλο συστήμα καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ, που συνέχισε να λειτουργεί. Μια παράλληλη σύμβαση με τριπλάσιο κόστος και χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το όφελος.

Και αυτή η παράλληλη καταγραφή των κρουσμάτων, οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα πρωτοφανές μπάχαλο με αποτέλεσμα τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποφανθούν, να είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα.

Η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση. Η Επιτροπή των επιστημόνων καλείται τόσους μήνες να πάρει αποφάσεις και να κάνει εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να έχει πλήρη γνώση των στοιχείων. Και εσείς κ. Μητσοτάκη βάζει τον εκπρόσωπό σας να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Επειδή διαρκώς επικαλείστε τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές στη διαχείριση της πανδημίας, απαντήστε μου ειλικρινά:

Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θα είχαμε ή όχι παραιτήσεις των αρμοδίων Υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια;

Ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τον άνθρωπο που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μονότονα επαναλαμβάνει ότι πορεύεται με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των επιστημόνων. Και πετάει από πάνω του κάθε ευθύνη. Μια φταίει η Επιτροπή, μία φταίει ο ΕΟΔΥ, σε λίγο θα φταίνε βέβαια και κάποιοι Υπουργοί που θα τους αδειάσει.

Αλλά τα μέλη της επιτροπής μιλάνε, λένε δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία. Ακόμα και οι Υπουργοί μιλάνε, λένε πέσαμε έξω. Αλλά και οι Βουλευτές της πλειοψηφίας ακούω μιλάνε, και λένε ότι το μπάχαλο στο άνοιγμα του τουρισμού κόστισε βαριά. Όλοι παραδέχονται τα κυβερνητικά λάθη. Εκτός από σας και την αυλή του Μαξίμου. Που επιμένει να κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα και πρακτικά λέτε στον κόσμο, κρατήστε την ανάσα σας μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Και με το μόνο που ασχολείστε είναι μην τυχόν και χαλάσει η εικόνα σας. Αλλά εντωμεταξύ η υγειονομική κρίση εξελίσσεται σε εφιάλτη. Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν έχει την ίδια επίδραση με το πρώτο καθώς οι μετακινήσεις προς και από την εργασία συνεχίζονται κανονικά.

Δίνετε την εντύπωση ότι ζείτε σε άλλο σύμπαν. Είστε κυβέρνηση Λουδοβίκου και Μαρίας Αντουανέτας. Είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών.

Οι τροπολογίες

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Εμείς σήμερα επανερχόμαστε. Στο καθήκον που έχουμε απέναντι σε κάθε πολίτη. Πρώτη μας μέριμνα αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες την πραγματική εικόνα του τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής. Ακούμε καθημερινά τους επιστήμονες που συμμετέχουν, άλλους σε πιο έντονο τόνο άλλους σε πιο προσεκτικό, να μιλούν για τεράστια λάθη και παραλείψεις. Και να δηλώνουν σχεδόν ομόθυμα όλοι ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη από δω και πέρα.

Απαιτούμε λοιπόν να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής και καταθέτουμε σχετική τροπολογία ώστε αυτό να γίνει άμεσα.

Κρίνονται ανθρώπινες ζωές, όσο εσείς προσπαθείτε να προστατέψετε την πολιτική σας καριέρα. Αν δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από τα όσα αναφέρουν τα πρακτικά και όντως κάνατε ό,τι σας είπε η Επιτροπή τότε πεδίο δόξης λαμπρό. Αποδείξτε μας ότι άδικα είμαστε καχύποπτοι.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα αποκαλυφθεί μια πολύ σκληρή αλήθεια, ενός πρωθυπουργού που αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για χάρη των πολιτικών του επιδιώξεων και μάλιστα, ενός πρωθυπουργού που στα δύσκολα είναι έτοιμος να πετάξει στην πυρά όλα τα μέλη της Επιτροπής για να σωθεί ο ίδιος.»

Οι εφημερίες

Η δεύτερη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην πληρωμή των εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού.:

«Δεύτερο σημείο, και καταθέτουμε σχετική τροπολογία, είναι να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος με τις απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς του ΕΣΥ.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής (ΕΙΝΑΠ) με επιστολή διαμαρτυρίας προς τις Διοικήσεις 1ης και 2ης ΥΠΕ διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω μη έγκαιρης έγκρισης του κονδυλίου του τριμήνου. Και καταγγέλλουν ότι σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν απλήρωτες εφημερίες για διάστημα από έξι μήνες μέχρι ενάμιση χρόνο.

Καταθέτουμε λοιπόν τροπολογία ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1.7.2020 και έως και σήμερα καθ’ υπέρβαση του ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών

Καθώς επίσης και την αναστολή του περιορισμού του 9% στο ποσοστό πρόσθετων εφημερίων από σήμερα μέχρι τα τέλη Μαρτίου με σκοπό την κάλυψης των εκτάκτων αναγκών προστασίας υγείας από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.»

Επανασύνδεση ρεύματος και αναπηρικά επιδόματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε:

«Και θα επανέλθουμε σε δύο τροπολογίες που δε μπήκατε καν στον κόπο να συζητήσετε.

Δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

Και τέλος, σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, επανερχόμαστε με την τροπολογία που καταθέσαμε πριν λίγες μέρες για τα μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων συμπολιτών μας λόγω πανδημίας.

1ον: παράταση σε όλους όσοι ήδη παίρνουν αναπηρικό επίδομα για έξι ακόμη μήνες.

2ον: χορήγηση του επιδόματος σε όσους κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρεις φακέλους στον ΟΠΕΚΑ.

3ον: Αποζημίωση της διάγνωσης σε ιδιώτες γιατρούς για 14.000 αναπήρους, που δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον ηλεκτρονικό τους φάκελο, γιατί τα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού δεν ανταποκρίνονται.

4ον: χορήγηση, τον Δεκέμβριο, διπλού επιδόματος αναπηρίας.»

Το νομοσχέδιο

Μετά την αναφορά στην πανδημία, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος:

«Έρχομαι τώρα στα θέματα σας κε Χατζηδάκη. Που βρήκατε παπά, που λέει και η παροιμία….

Διότι για δεύτερη φορά εν μέσω καραντίνας, φέρνετε ένα σκληρό νομοσχέδιο και έχετε ξανά όλους απέναντι. H ΚΕΔΕ, πρώτη απ’ όλους, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηδάκη προφανώς, έφτασε στο σημείο να ζητήσει απόσυρση του νομοσχεδίου. Όλοι οι παραγωγοί ΑΠΕ, επίσης. Γιατί συμβαίνει ξανά αυτό; Γιατί πάλι νομοθετείτε για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας. Γιατί βάζετε ξανά στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη, τη μικρή ιδιοκτησία, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.»

Χαράτσι

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε:

«Και πάμε τώρα και στην τροπολογία σας που με θράσος ονομάσατε «διαρθρωτικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για τη στήριξη των ΑΠΕ».

Από πότε τα χαράτσια ονομάζονται στήριξη; Είναι κάτι που θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση.Εσείς δεν είστε που μιλάτε για επενδύσεις και ειδικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;Και έρχεστε τώρα και για δεύτερη φορά κ. Χατζηδάκη, το είχατε ξανακάνει και την περίοδο 2012 -2014 με το κατ΄ ευφημισμό «New Deal» στις ΑΠΕ, και βάζετε χαράτσι στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Και τότε μάλιστα είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα ξαναπαρέμβετε αναδρομικά στις τιμές αποζημίωσης των παραγωγών. Πείτε μας λοιπόν, πού πήγε τώρα το φιλοεπενδυτικό σας ενδιαφέρον; Το χαράτσι που βάζετε πλήττει οριζόντια όλο τον κλάδο και κυρίως τους μικροεπενδυτές. 50.000 συμπολίτες μας που επέλεξαν να επενδύσουν τους κόπους μίας ζωής σε ένα μικρό φωτοβολταϊκό. Που πήραν ένα δάνειο από την τράπεζα για να το φτιάξουν και που έχουν ολόκληρο επενδυτικό πλάνο με χρονοδιαγράμματα και αποπληρωμές, βρίσκονται με την τροπολογία σας στον αέρα. Γιατί ξαφνικά τους λέτε, εσείς οι υποτιθέμενοι φίλοι των επενδύσεων, ότι τους βάζετε χαράτσι 6% με το έτσι θέλω.

Αυτή είναι η αξιοπιστία σας λοιπόν απέναντι σε όσους σας άκουσαν, πίστεψαν τις καθημερινές παροτρύνσεις σας και επένδυσαν τους κόπους μίας ζωής στις ΑΠΕ; Αυτό είναι το μήνυμα εμπιστοσύνης που στέλνετε σε όσους θέλετε να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα; Αυτή είναι η σπουδή σας για τη μεσαία τάξη; Ακόμα και για τους μεγάλους επενδυτές; Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πιο οξύμωρο. Εσείς δεν είσαστε που χωρίς κανένα σχέδιο επισπεύδετε την απολιγνιτοποίηση, προαναγγέλλοντας το τέλος του λιγνίτη το 2023, ισχυριζόμενοι ότι θα επισπεύσετε και τη μετάβαση σε πράσινη ενέργεια;

Δηλαδή, την ίδια ώρα που βάζετε τέλος στο λιγνίτη, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αντέχει η χώρα και η οικονομία μας, την ώρα που ετοιμάζεστε να μετατρέψετε σε νεκρή ζώνη της Ευρώπης ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, έρχεστε και βάλλετε κατά αυτών που υποτίθεται ότι θα καλύψουν τις ενεργειακές απώλειες από την απολιγνιτοποίηση.

Και βίαιη απολιγνιτοποίηση και χαράτσι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ε δεν γίνεται κύριοι της κυβέρνησης. Τα έχετε χαμένα. Και τα κάνετε όλα αυτά γιατί;»

Οι χωροταξικές διατάξεις

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις χωροταξικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

«Πάμε τώρα στις χωροταξικές διατάξεις.

Και εδώ επιχειρείτε είναι μια βίαιη αναδιανομή γης εις βάρος των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών και προς όφελος κάποιων ολίγων του real estate και του κατασκευαστικού τομέα, που θα ωφεληθούν.

Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν αγοράσει ακίνητα που τα πλήρωσαν ως άρτια και οικοδομήσιμα πριν κάποια χρόνια.

Ακόμα και άνθρωποι που κληρονόμησαν μια μικρή περιουσία από τους γονείς τους και τη διατήρησαν σε δύσκολα χρόνια με μόνη προοπτική να έχουν ένα κομμάτι γης για να δώσουν στα παιδιά τους ή αν τα καταφέρουν, να χτίσουν και ένα σπίτι.

Και έρχεστε τώρα και τους αναγκάζετε να δώσουν τη γή τους σε μισή τιμή. Γιατί τους τη καθιστάτε άχρηστη. Μη οικοδομήσιμη. Στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος. Στη πραγματικότητα όμως επιβαρύνετε το περιβάλλον, καθώς σε αυτούς που θα αγοράσουν τα πολλά μικρά μη οικοδομήσιμα κομμάτια γης και θα τα ενώσουν, θα δίνετε συνολικά μεγαλύτερο συντελεστή. Θυμάμαι κάποτε τρομοκρατούσατε τον κόσμο ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία. Και τελικά, μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση της Δεξιάς αχρηστεύει την ιδιοκτησία. Και φέρνει νομοθετήματα που προσομοιάζουν στη φεουδαρχία.

Λέτε ότι βάζετε τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση. Ψέμα. Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμηση. Γιατί μέσα από το νομοσχέδιο επιτρέπεται η δόμηση στα μεγάλα τεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων και μάλιστα αυξάνει και τους συντελεστές δόμησης σε κάποιες τουριστικές εγκαταστάσεις. Δίνετε μάλιστα περίοδο χάριτος, εκβιάζοντας τους ιδιοκτήτες στις περιοχές εκτός σχεδίου, να χτίσουν με έκδοση άδειας σε 2 χρόνια και δόμηση στα επόμενα 4 χρόνια, με απειλή απαγόρευσης δόμησης μετά. Μέσα στη κρίση την οικονομική να βγάλουν άδειες και να χτίσουν ;

Σκοπός σας είναι να εξωθήσετε τους ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους.»

Πηγή: Cnn.gr

The post Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση Λουδοβίκου και Μαρίας Αντουανέτας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
τσιπρας, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, αλέξης τσίπρας, βουλη, ΕΟΔΥ, νέα, φως, ηδικα, υπουργοι, lockdown, συριζα, ειναπ, επιδομα, χατζηδακης, κεδε, αποσυρση, απε, deal, τραπεζες, ελλαδα, real, cnn, aixmi, ειδήσεις, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , aixmi.gr, επιδοματα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, ξανα, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, χαρατσι, ακινητα, γνωση, δωρεαν, εργασια, ηδικα, καριερα, οικονομια, φως, ψεμα, ψεματα, ωρα, aixmi, cnn, real, αναπηρια, απε, αποζημιωση, αποκαλυψη, βρισκεται, γινει, γινεται, γονεις, δανειο, διαστημα, δυστυχως, δινη, δωσει, διαδικτυο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, ενεργεια, εμβολιο, ενημερωση, εξι, επενδυσεις, ερχεται, αισχος, ευθυνη, ζωης, ζωνη, ιδια, ιδιο, θρασος, εικονα, κεδε, λαθη, λεει ψεματα, μακεδονια, μαξιμου, μεριμνα, μηνες, μικρο, νοσοκομεια, παντα, ονομα, οξυμωρο, οφελος, παιδια, παμε, πεδιο, περιβαλλον, πηγες ενεργειας, πορτες, πρασινη, ρεκορ, ρυθμισεις, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σπιτι, συμπαν, σχεδιο, τιμη, φεουδαρχια, φταιει, φορα, αχρηστη, αυλη, φιλοι, χωρα, κομματι, ομαδες, πηγες, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα