Ν.παππας στα parapolitika.gr : ο πρωθυπουργος στηριζει απολυτα τον δ. παπαγγελοπουλο

17:57 7/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Στη Βουλή βρίσκεται πλέον ο φάκελος με την αναφορά της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας...
Γ. Τσατάνη σε βάρος της οποίας έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Ανδρέα Βγενόπουλου και των δανείων της Λαικής Τράπεζας, συνέταξε και απέστειλε στον Άρειο Πάγο αναφορά στην οποία περιγράφει όσα διημείφθησαν σε συνάντησή
της και συνομιλίες της με τον κ. Παπαγγελόπουλο.Μάλιστα, στην αναφορά αυτή η εισαγγελική λειτουργός αφήνει αιχμές σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με τον ισχυρισμό ότι την «πίεσε» να επιστρέψει την δικογραφία, ενώ -όπως φαίνεται- επικαλείται την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για τα λεγόμενά της, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με τον αν κατέγραφε τις μεταξύ τους συνομιλίες. Θέση για το θέμα των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Γεωργιάς Τσατάνη, εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης παίρνει ο Νίκος Παππάς , με δηλώσεις του στα parapolitika.gr. O υπουργός Επικρατείας δηλώνει την απόλυτη, όπως λέει χαρακτηριστικά, στήριξη του Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού στον αρμόδιο υπουργό.

Αναλυτικά ο υπουργός Eπικρατείας παραχώρησε την ακόλουθη δήλωση στα parapolitika.gr
"Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο.

Επιστολή Παπαγγελόπουλου

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές, ο Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έδωσε λεπτομέρειες για την επικοινωνία του με την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Γεωργιά Τσατάνη και τις καταγγελίες που έχουν εκτοξευθεί εις βάρος του. Στην επιστολή επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντησή του με την Γεωργία Τσατάνη, ανήκει στην ίδια. «Οσο είναι ηθικά ανεπίτρεπτη η αποκάλυψη και η προσπάθεια ποινικοποίησης μιας ιδιωτικής συνομιλίας που έγινε με πρωτοβουλία της κας Τσατάνη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και συμβουλές, άλλο τόσο είναι και νομικά αβάσιμη, εφ' όσον δεν προκύπτει η ελαχίστη αναφορά για δήθεν παρέμβασή μου ως προς την ουσία της υπόθεσης και την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης ή την αρχειοθέτηση της δικογραφίας. Δυστυχώς η πείρα μου και οι νομικές μου γνώσεις μού επιτρέπουν να έχω σχηματίσει ασφαλή εκτίμηση και κρίση για τα κίνητρα και τους σκοπούς της κας Τσατάνη», αναφέρει στην επιστολή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της εισαγγελέως ότι διαθέτει αποδείξεις για τα όσα ισχυρίζεται στην αναφορά της, ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε: «Πρέπει να επισημανθεί ότι η κα Τσατάνη ισχυρίζεται στην αναφορά της ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας. Δεν διευκρινίζει όμως εάν έχει κρατήσει τις εκατέρωθεν κλήσεις ή έχει μαγνητοφωνήσει την ιδιωτική μας συνομιλία κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 370Α Π.Κ. Πάντως η αναγραφή δήθεν φράσεών μου στο κείμενο της αναφοράς της εντός εισαγωγικών και με χρήση αποσιωπητικών, υπό μορφή απομαγνητοφωνημένου κειμένου, και μάλιστα 3 μήνες μετά τη συνομιλία μας. οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα ότι η Εισαγγελίας Εφετών διαθέτει πολύ δυνατή μνήμη".
Keywords
Τυχαία Θέματα