''na περιμενουμε να ολοκληρωθουν οι διαπραγματευσεισ''...

Σε μπαράζ αρνητικών δηλώσεων για το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες τα κυβερνητικά στελέχη με αποδέκτη τους δανειστές μας ...
εντός και εκτός Ε.Ε..
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, με βασικό θέμα τον ενιαίο φόρο ακινήτων, απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε με νόημα ότι αυτό που έχει
σημασία είναι «τι λέγεται όταν κάθονται στο τραπέζι και οι τρεις (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)» και όχι τι λέει ο καθένας ξεχωριστά.
Την ίδια ώρα η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνιζε ότι το ΔΝΤ δεν κάνει λόγο για νέα οριζόντια μέτρα, ενώ και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, με αφορμή δημοσιεύματα περί αιτήματος της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα, σημείωσε ότι στόχος του εγγράφου εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη - μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν.
Τη σκυτάλη των ευρωπαίων αξιωματούχων πήρε η Μ. Δαμανάκη. Η Ευρωπαία επίτροπος δήλωσε με νόημα ότι «η οικονομική πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και όταν καταρρεύσει μια κοινωνία, είναι πολύ δύσκολο να την επαναφέρουμε».
Η εκτίμηση του Μαξίμου, την οποία συμμερίζονται τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης, είναι ότι οι απανωτές και κυρίως αντιφατικές δηλώσεις από το Σεπτέμβρη και μετά στην Ε.Ε. αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δυσχεραίνουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός η χώρα να εξέλθει από το τούνελ της παρατεταμένης λιτότητας και ύφεσης.
Γι' αυτό και το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει προς τα έξω είναι διττό: πρώτον ότι όσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται πρέπει να περιμένουμε και δεύτερον ότι κάποιες διαρροές έχουν βάση, κάποιες άλλες όχι.
Σε κάθε περίπτωση στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί έντονος εκνευρισμός για το μπαράζ δηλώσεων ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων για το ελληνικό πρόβλημα χρέους.
Στη βάση του σκεπτικού του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του είναι ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να καλείται να κάνει όλο και περισσότερες θυσίες και μάλιστα επί σειρά ετών χωρίς να υπάρχει ένα φως στην άκρη του τούνελ.
Δηλώσεις, λένε, προς την κατεύθυνση της λήψης νέων μέτρων ή πολύ περισσότερο νέου μνημονίου μόνο καλό δεν κάνουν στην παρούσα φάση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα