ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΚΗΣ!

18:35 8/5/2011 - Πηγή: Fimotro
ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1...
Τον αδικήσαμε τον Πάκη που γράψαμε ότι εξαφανίστηκε, μας ενημερώνουν από το Γραφείο Τύπου του πρώην υπουργού. Και αυτό γιατί σήμερα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Τι είπε; Εάν έχετε όρεξη σήμερα Κυριακή να χάσετε χρόνο...
διαβάστε απομαγνητοφωνημένη ολόκληρη την συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΑΝΤ1
Radio και στον δημοσιογράφο Κ. Λασκαράτο, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής ως προς το δημοσίευμα του περιοδικού “Spiegel” και τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο:
« Ι. Το δημοσίευμα του περιοδικού “Spiegel” είναι απαράδεκτο. Τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα όσο και σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη γενικότερα. Διότι, όπως είναι δομημένη η ευρωζώνη, η οικονομική πορεία ενός κράτους-μέλους της την επηρεάζει και εκείνη, και μάλιστα καθοριστικώς. Κατά συνέπεια, και με όλο το σεβασμό που έχω στην ελευθερία του Τύπου –και το έχω αποδείξει εμπράκτως ως προς τη δική μου πορεία- το δημοσίευμα αυτό, ακριβώς λόγω του περιεχομένου του και των προαναφερόμενων επιπτώσεών του, δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες, ιδίως νομικές.
ΙΙ. Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι δυνατό να μην σχολιάσει κανείς και, συνακόλουθα, να επικρίνει δριμύτατα την καθυστέρηση με την οποία αντέδρασαν στο απαράδεκτο δημοσίευμα του περιοδικού “Spiegel” τόσο η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και οι υπεύθυνοι της ευρωζώνης. Άφησαν έτσι να δημιουργούνται φήμες ως προς τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο οι οποίες, έτσι όπως είναι οργανωμένη και ενδοεπηρεαζόμενη η παγκόσμια οικονομία, έβλαψαν και την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του ευρώ. Ιδίως όμως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αυτής της καθυστέρησης φέρει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δεδομένου ότι την Ελλάδα έπλητταν περισσότερο οι φήμες αυτές. Άρα είχαν το στοιχειώδες χρέος να υπερασπισθούν τον Τόπο. Δυστυχώς το έπραξαν πολύ αργά, όπως τόνισε σε επανειλημμένες δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκης.
ΙΙΙ. Νομίζω όμως ότι, πέραν του απαράδεκτου δημοσιεύματος του περιοδικού “Spiegel”, πρέπει να μας απασχολήσει ιδίως το ζήτημα που συζητήθηκε στη σύσκεψη του Λουξεμβούργου. Και τούτο διότι είναι πλέον φανερό, όπως προκύπτει από τις ίδιες τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πως εκεί συζητήθηκε το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ελληνική οικονομία λόγω της εφαρμογής του «Μνημονίου». Και για να γίνω σαφέστερος, στο Λουξεμβούργο φάνηκε ότι με την πολιτική του «Μνημονίου» η Ελλάδα είναι αδύνατο το 2012 να βγει στις αγορές για δανεισμό, με την σημερινή οικονομική της πορεία και την αντίστοιχη πορεία των spreads και των cds. Άρα δεν μπορεί η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ν’ αναζητήσει στις αγορές, με τέτοια θηριώδη επιτόκια, 27 δισ. ευρώ για το 2012 και κάτι παραπάνω για το 2013. Συνεπώς η εφαρμογή του «Μνημονίου» οδηγείται στο αδιέξοδο εκείνο, το οποίο είχε επισημάνει από την αρχή ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαράς. Υπενθυμίζω ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα