Με φαντομ πεταξε ο καμμενος

08:01 6/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Μία πρώτη γεύση με το κόκπιτ μαχητικών αεριωθουμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας είχε την Τρίτη πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, πετώντας με ένα...
εκσυγχρονισμένο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην έναρξη της πολυεθνικής αεροπορικής διακλαδικής ασκήσεως μεσαίας κλίμακος «Ηνίοχος 2016».

Ο ΥΕΘΑ πέταξε ως backseater στο πίσω κόκπιτ του αεροσκάφους με τον διοικητή
της ιστορικής 338 Μοίρας Παντός Καιρού «Άρης» Αντισμήναρχο (Ι) Χρήστο Καραμάνη στα χειριστήρια ως κυβερνήτη. Συμφώνως με τις πληροφορίες το Φάντομ με τον Π.Καμμένο πραγματοποίησε αποστολή ναυτιλίας μέσου και χαμηλού ύψους, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου από το ύψος της Ζακύνθου μέχρι και την Κέρκυρα. Το «υπουργικό» Φάντομ απογειώθηκε στις 16:17 και προσγειώθηκε στην Ανδραβίδα στις 17:20.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, «Φαντομά» και διοικητή στο παρελθόν της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως με την φωτοαναγνωριστική έκδοση του Φάντομ, του RF-4E, που ήταν να πετάξει ως «ζευγάρι» στον σχηματισμό, ακύρωσε για τυπικούς λόγους την τελευταία στιγμή και δεν πέταξε μαζί με τον υπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα