Μανιτακης: η ελλαδα θα τηρησει τις δεσμευσεις της

19:33 5/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία μίας νέας και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, υπογράμμισε ο υπουργός Αντώνης...
Μανιτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.
Οι αποφάσεις για την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, με αιχμή το θέμα των απολύσεων,
θα ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με τον υπουργό. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν θα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης των κομμάτων που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της σε σχέση με τις δεσμεύσεις της, με τα μέσα που διαθέτει και την κατάσταση που υπάρχει.
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με τον υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη συζήτησαν την πορεία των μεταρρυθμίσεων και έθεσαν τους στόχους των επόμενων μηνών βάσει των δεσμεύσεων της χώρας.
Η τρόικα, από την πλευρά της, σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη στατιστική ενημέρωση ενώ σημείωσε τις καθυστερήσεις στους στόχους που έχουν τεθεί από την Task Force.
Keywords
Τυχαία Θέματα