Λονδινο και παρισι σε θεση μαχης για το ποιος ειναι ο δημοφιλεστερος προορισμος στον κοσμο...

14:34 12/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Πριν ένα μήνα περίπου οι τουριστικές αρχές του Λονδίνου έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Λονδίνο ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο...
στις προτιμήσεις των τουριστών. Τότε οι Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και έδωσαν τα δικά τους στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Παρίσι είναι η νούμερο ένα πόλη που επιλέγουν να επισκεφθούν οι τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες που επέλεξαν το Παρίσι για τις διακοπές τους αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,2% το 2013 σε σχέση με το 2012, αφού 32,3 εκατ. άτομα επισκέφθηκαν την Πόλη του Φωτός τον προηγούμενο χρόνο. Το Παρίσι είναι ο αγαπημένος
προορισμός για τους Βρετανούς, τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς αλλά και τους Κινέζους που έχουν "εκτοπίσει" τους Γιαπωνέζους τουρίστες από την γαλλική πρωτεύουσα.

Συνολικά 881.000 τουρίστες από την Ασία ήρθαν στο Παρίσι το 2013 και σύμφωνα με τις τουριστικές αρχές της πόλης παρουσιάστηκε αύξηση σε ποσοστό 21% στις αφίξεις τουριστών από την Μέση Ανατολή τον προηγούμενο χρόνο.

Οι αρχές του Παρισιού δηλώνουν ικανοποίηση από την τουριστική κίνηση στη πόλη τους που παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις παρά την διεθνή κρίση αλλά έχουν ένα παράπονο... οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν προτιμούν την Πόλη του Φωτός για τις διακοπές τους, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Γάλλοι επισκέπτες παρουσίασαν μείωση σε ποσοστό 7,5% στην πληρότητα των ξενοδοχείων της γαλλικής πρωτεύουσας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα