Η rai στο πλευρό των....εργαζομενων της ερτ! συγκινηση χθες στο ραδιομεγαρο!

13:32 12/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η RAI, δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, με διεθνή επιρροή, βρέθηκε με δικό της συνεργείο στο ραδιομέγαρο, της Αγίας Παρασκευής, για ένα εκτενές ρεπορτάζ, γύρω από τα όσα συμβαίνουν στην...
Ελληνική δημόσια τηλεόραση εννέα.. μήνες μετά το «μαύρο». Πήραν συνεντεύξεις από εργαζόμενους και τον πρόεδρο του ΔΣ, κ. Προκοπάκη.

Έκπληξη και θαυμασμό, τους προκάλεσε η λειτουργία της ΕΡΤopen, που στεγάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ
στο απέναντι κτήριο και ο χώρος παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος μέσω διαδικτύου και ελεύθερης μετάδοσης από περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια. Ο παλμός και το πάθος τεχνικών και δημοσιογράφων να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, έκανε το ιταλικό συνεργείο της RAI, να υποκλιθεί στον αγώνα που δίνουν, οι εργαζόμενοι για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Μιλώντας ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφγαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας, Γαβρίλος Κασιμάτης: Τόνισαν, ότι οι απολυμένοι-εργαζόμενοι δεν θα υποστείλουν τη σημαία εάν δεν δικαιωθούν. Η τηλεόραση ανήκει στον Ελληνικό λαό που την πληρώνει και στους εργαζόμενους και όχι στους τροικανούς και τη συγκυβέρνηση. Όταν τους ξενάγησαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής, δεν πίστευαν, ότι ένα τόσο ποιοτικό πρόγραμμα, με μια μικρή ομάδα εργαζομένων δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Τάχθηκαν στο πλευρό τους, ευχόμενοι την επόμενη φορά, που θα έρθουν για συνέντευξη να βρίσκονται μέσα στο ραδιομέγαρο. Με σκωπτικό τρόπο σχολίασαν οι ξένοι το ραδιομέγαρο, δείχνοντας προς το κτήριο, συγκρίνοντας, μια μικρή χούφτα ανθρώπων με το πρόγραμμα που παράγουν, σε αντίθεση με τα τεχνικά μέσα και τους χώρους παραγωγής και τους ανθρώπους της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αφήνοντας ένα ειρωνικό.... χαμόγελο.

Εντωμεταξύ φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε, όταν ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Προκοπάκης, βρέθηκε κάτω από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, περιμένοντας ΤΑΧΙ για να φύγει(κ. Καψή δώστε ένα αυτοκίνητο στον άνθρωπο, στο τέλος θα πηγαινοέρχεται με τα πόδια, τόση φτώχεια; Όλοι τρώνε με χρυσές «μασέλες» δεν δικαιούται και αυτός αυτοκίνητο και οδηγό όπως όλοι οι προκατοχοί του;). όταν τον αντελήφθησαν άρχισαν να του μιλούν για προδοτική συμπεριφορά. Τότε με το κινητό του, τράβηξε φωτογραφίες, με απειλητικές διαθέσεις. Το επεισόδιο έληξε με την παραλαβή του από διερχόμενο ΤΑΧΙ.

Στις 6 μ.μ χθες το απόγευμα, σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τους 9 μήνες αγώνα - Ήταν Τρίτη 11 Ιουνίου 2013- με στόχο την επαναλειτουργία του φορέα, εκτυλίχτηκαν συγκινητικές στιγμές μεταξύ των απολυμένων-εργαζομένων. Παρά το κρύο, αρκετές εκατοντάδες, απολυμένων, αλληλέγγυων, διάφορες άλλες οργανώσεις, οργανισμοί, σωματεία, έδωσαν το παρόν. Οι ομιλητές τόνισαν ότι σύντομα η ΕΡΤ θα ανοίξει τις πύλες της με όλους τους απολυμένους και θα γίνει αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης: Επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, για αποκατάσταση της νομιμότητας και επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως ήταν πριν την 11η Ιουνίου του 2013 μόλις έρθει στην εξουσία.

Οι εργαζόμενοι-απολυμένοι ζήτησαν από τους συναδέλφους τους, μέσα στο ραδιομέγαρο να ενωθούν μαζί τους για έναν κοινό αγώνα. Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ! Διαφορετικά, θα βρεθούν στη δική τους θέση, όταν οι τώρα απολυμένοι θα είναι μέσα στο ραδιομέγαρο και αυτοί που είναι μέσα θα είναι έξω. Ιδιαίτερη συγκίνηση στους απολυμένους της ΕΡΤ είναι η βοήθεια, που παρέχουν αλληλέγγυοι και οργανισμοί προσφέροντας διάφορα προϊόντα. Γίναμε μάρτυρες αυτοκινήτου που έφτασε στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ από τη Θήβα φορτωμένο με διάφορα αγροτικά προϊόντα, για τους απολυμένους, της ΕΡΤ. Αυτό θα πει αλληλεγγύη. Μπράβο παιδιά ο αγώνα σας δεν θα πάει χαμένος.

Στις ειδήσεις τώρα, για τις προσλήψεις δημοσιογράφων γίνεται της «π...ας». Ένα άλλο «φρούτο» που ακούει στο όνομα Βασίλης Θωμόπουλος κρατάει τα κλειδιά των προσλήψεων των δημοσιογράφων. Μετά την Μεγάλη Αικατερίνη των κυρ-Θόδωρο και την «μαφία» που λυμαίνεται το ραδιομέγαρο, εμφανίζονται και φρούτα «μεταλλαγμένα». Αυτά θέλουν ειδικό ψέκασμα, γιατί είναι επικίνδυνα λόγω μικροβίων και έξαρση της «γρίπης». Θα τα ψεκάσουμε σιγά-σιγά για να αποφύγουμε τη μόλυνση. Υπομονή!
Keywords
Τυχαία Θέματα